Under förmiddagen stod viktiga poäng på spel när Kanada tog sig an Finland. 

Nytt formbesked av Finland – Kanada nära ett fiasko 

Igår gjorde Sverige sin sista match i gruppspelet och i VM men det finns fortfarande en hel del lag som har fler matcher att spela innan gruppspelet. Precis som för svensk del har Kanada hamnat i en svår sits men dagen inleddes på bästa vis, redan efter drygt en minuts spel kunde man ta ledningen mot Finland genom Brandon Pirri.

I andra perioden lyckades Finland få till en kvittering men strax efter tog Kanada tillbaka ledningen när Maxime Comtois var på rätt plats vid rätt tidpunkt. Där och då var tre viktiga poäng nära men med fyra minuter kvar av ordinarie speltid kunde Finland kvittera och därmed tvinga fram en förlängning. De kommande fem minuterna blev dock mållösa och matchen fick istället avgöras på straffar där Finland var det vassare laget.

Förlusten gör att Kanada riskerar att missa kvartsfinal, nu krävs det att man får hjälp av andra lag under kvällens matcher. Vinner antingen Lettland eller Tyskland efter ordinarie speltid så kan Kanada gå vidare, men går den matchen till förlängning så är hoppet ute för lönnlöven.

För Finland ser det desto bättre ut, dagens insats visar på nytt att formen på väldigt bra och det är sedan länge klart att laget kommer nå kvartsfinal.

Resultat och statistik

Resultat: 2-3 (1-0,1-1,0-1,0-0,0-1)
Skott: 34-32
Räddningar: 31-30
Utvisningsminuter: 2-4

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här