Den gångna natten har varit en av sommarens hittills mest händelserika i världens bästa hockeyliga. 

Efter den årliga draften brukar klubbarna i NHL lägga i nästa växel när det kommer till att bygga trupper inför den kommande säsongen och 2021 ser inte ut att bli något undantag. Under onsdagen och natten till idag har flertalet klubbar varit aktiva och det har involverat en hel del svenska spelare som ska rota sig på andra platser – bara ett par månader innan säsongen börjar och drygt hundra dagar innan de olympiska spelen i Kina inleds.

Svenska stjärnan till nykomlingen

En hel del var en smula skeptiska kring hur Seattle Kraken agerade under sin expansionsdraft, det var ont om starka namn men nu börjar nykomlingen få upp farten. Under natten stod klubben för flera fina förstärkningar där den ur svensk synvinkel mest intressanta var den av Alexander Wennberg som skrivit på ett treårskontrakt.

26-åringen har spenderat sex säsonger i Columbus (klubben som draftade honom 2013) men kommer senast från spel i Florida där han noterades för totalt 31 poäng den gångna säsongen. Som bäst har det blivit 60 poäng under en och samma säsong och nu hoppas naturligtvis Seattle att den svenske forwarden ska lyckas komma upp i liknande siffror. Wennberg har tidigare varit med i två VM-turneringar och är högaktuell till vinterns OS-trupp, NHL och den internationella olympiska kommittén är nämligen överens om att spelare från ligan ska kunna vara med i de två kommande spelen (2022,2026).

Veteranen börjat om på nytt

Det är inte bara Wennberg som bytt klubb det senaste dygnet, Los Angeles Kings slog nämligen på den berömda värvningstrumman genom att presentera Alexander Edler som sitt senaste nyförvärv. Backen kommer senast från spel i Vancouver där han spenderat samtliga sina femton säsonger i ligan. 35-åringen draftades av klubben redan 2004 och är med sina 1007 matcher fjärde bäst i Canucks historia.

I Los Angeles kanske den rutinerade backen kan få något av en nystart för den gångna säsongen var långt ifrån lyckad och det här kan bli en bra chans att få visa vad han går för. Noterbart är att Edler var en del av OS-truppen som tog silver senast spelare från NHL fick vara med (2014) och att han har två VM-guld men det mesta talar för att Östersundssonen inte är med i vinterns mästerskap.

FAKTA: Fler svenskar som bytt klubb det senaste dygnet
Linus Ullmark (mv) byter Buffalo mot spel i klassiska Boston Bruins där han förväntas ersätta Tukka Rask som missar en stor del av säsongen på grund av skada. 27-åringen stod 20 matcher i grundserien den gångna säsongen och tros ligga bra till inför OS. För att få en biljett krävs dock en stark inledning på säsongen i sin nya klubb.
Andreas Borgman (b) den fysiske backen har haft svårt att etablera sig på allvar i världens bästa liga men nu hoppas han att flytten från Tampa Bay till Dallas ska bli en välbehövlig nystart.
Patrik Nemeth (b) efter en svängig säsong som inleddes i Detroit och avslutade i Colorado står det klart att backen flyttar till östkusten för att spela i New York Rangers. 29-åringen har kritat på ett kontrakt som sträcker sig tre år fram i tiden och som genererar en årslön på drygt tjugo miljoner kronor. En stark höst i Madison Square Garden skulle göra Nemeth till en möjlig OS-joker.
Carl Dahlström (b) den gångna säsongen blev det bara spel i Vegas Golden Knights farmarlag och nu är backen klar för en flytt till till Toronto, där han hoppas få chansen även i NHL. 26-åringen har mestadels fått spendera sina år i Nordamerika i farmarligan men det har även blivit totalt 64 matcher i NHL.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här