NHL:s grundserie är långt ifrån över men flera lag har redan hamnat på efterkälken.

Säg Ottawa och de flesta tänker på Daniel Alfredsson eller Erik Karlsson, men det är flera år sedan dessa storspelare lämnade klubben och nu är verkligheten en helt annan för ett de kanadensiska bidragen till NHL. 

Med 31 matcher spelade ligger Senators sist i north division och det finns ingenting som tyder på att laget ska klättra i tabellen, inte minst eftersom man har sju poäng till nästjumbon Vancouver. Därför talar en hel del för att svenskduon Marcus Högberg och Erik Brännström skulle kunna vara aktuella för spel i Hockey-VM. Något som skulle innebära landslagsdebut för båda spelarna. 

Målvakten Högberg har noterats för spel i tio matcher hittills den här säsongen medan Erik Brännström spelat i fjorton matcher (vilket resulterat i fem poäng) sedan han anslöt från Schweiziska SCL Tigers dit backen lånades ut i höstas. Efter utlåningen har 21-åringen imponerat på Ottawas ledning. 

– Nu hann han bara med en morgonträning med laget innan den första matchen, men det syns redan att vi kommer ha nytta av honom. Han är farlig när han följer med upp i anfallen och vi har saknat en back som snabbt kan hjälpa oss komma ur egen zon. Han kommer också få tillfällen att spela i powerplay, säger coachen D.J Smith till NHL.com 

I nuläget är det högst oklart hur klubbarna i NHL ser på att släppa sina spelare till Hockey-VM men ger Ottawa sitt medgivande finns chansen att vi får se de båda svenska spelarna i Tre Kronors laguppställning.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här