Både poäng och prestige står på spel när Tre Kronor tar sig an rivalen. 

Efter att ha inlett OS med att ta två raka segrar går Tre Kronor in i dagens möte mot Finland med gott självförtroende. I matchen mot Slovakien var man visserligen stundtals pressade, men effektiviteten i offensiven var god och mellan stolparna imponerade Magnus Hellberg.

Nu ställs Sverige mot ett lag som också gått rent hittills i gruppspelet och vinnaren i dagens match tar även hem gruppsegern, därmed är det både viktiga poäng och en hel del prestige som står på spel. Rent spelmässigt ligger lagen på ungefär samma nivå men Finland sticker ut lite extra när det kommer till special teams, där är lejonen snäppet bättre i både powerplay och boxplay. Dessutom har målvakten Harri Säteri inlett turneringen på ett övertygande sätt.

Med tanke på att varken Lettland eller Slovakien lyckades rubba det svenska laget står Finland inför sin tuffaste utmaning hittills i gruppspelet, men det gäller samtidigt även Tre Kronor. Ska det bli gruppseger måste Krüger & co göra sin bästa insats hittills i OS.

På pappret är dagens motståndare utan tvekan en av turneringens förhandsfavoriter, det finns en del lovande spelare men man har samtidigt en av de mest rutinerade trupperna. Spelare som Leo Komarov och Valtteri Filppula har mängder av säsonger i NHL bakom sig och därmed även en hel del förväntningar på sig, men det borde finnas mer att få ut av den erfarna duon än förbundskaptenen Jukka Jalonen lyckats med i de två tidigare matcherna. Vi ska dock inte snacka ner dessa spelare helt, Komarov stod enligt rapporterna för en fin insats mot Lettland och kan mycket väl vara på väg mot något som kan liknas vid en toppform.

Matchen i matchen

Både Sverige och Finland har inlett OS på ett lovande sätt och båda lagen har flera spelare som imponerat under de två första omgångarna. Inför turneringen snackades det ganska lite om Lucas Wallmark men forwarden har visat framfötterna och med sina tre mål ligger han faktiskt delad etta i skytteligan. Det är en fin bedrift som borde göra Finland uppmärksamma men samtidigt har lejonen en minst lika het målgörare i form av Sakari Manninen som också gjort tre mål. Den av spelarna som lyckas bäst i dagens match kan mycket väl tillhöra det vinnande laget.

STATISTIK INFÖR MATCHEN 
Poäng
Sverige – 6
Finland – 6
Gjorda mål
Sverige – 7
Finland – 9
Insläppta mål
Sverige – 3
Finland – 3
Flest poäng
Sverige – Lucas Wallmark, 3 poäng (3+0)
Finland – Sakari Manninen, 3 poäng (3+0)
Bästa målvakten
Sverige – Magnus Hellberg, 97.6%
Finland – Harri Säteri, 95.8%
Powerplay
Sverige – 22.2%
Finland – 33.3%
Boxplay 
Sverige – 71.43%
Finland – 83.33%

Matchen startar 09:40 och sänds på Kanal5 – vilket lag tror du tar hem segern? 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här