Det bjöds på en riktig målfest när JVM-bronset stod på spel. 

Några timmar innan kvällens final mellan Sverige och USA var det dags för Tjeckien och Finland att göra upp om bronset och det skulle visa sig bli en av turneringens galnaste matcher. Finland inledde väldigt lovande och hade en tvåmålsledning redan efter knappt åtta minuters spel och trots två tjeckiska mål fick man inte panik.

I andra perioden spelade Finland väldigt bra och med tre mål inom loppet av sex minuter kändes bronsmedaljen nära. Då kom kollapsen. Innan perioden var över skulle Tjeckien göra en reducering och i den tredje perioden gjorde man ytterligare fem mål, varav två i tom bur, och man säkrade därmed bronsmedaljen efter en seger med hela 8-5.

– Det var ganska galet. Om jag ska vara ärlig så var jag riktigt nere när de gjorde det femte målet för det var mitt fel, ett stort misstag. Men mina lagkamrater hjälpte mig mycket. De hejade på bänken för att hämta mig. Jag visste att jag var tvungen att göra något speciellt, så jag är så glad att jag gjorde det målet, och så glad att vi vann. Det betyder så mycket för oss, sa Tomas Hamara till IIHF.com efter slutsignalen.

Höjdpunkter, Tjeckien – Finland

MATCHFAKTA
Tjeckien – Finland: 8-5 (1-2,2-3,5-0)
0-1 Rasmus Kumpulainen
0-2 Jani Nyman (Kaskimäki, Pulkkinen)
1-2 Jiri Kulich (Melovsky, Hamara)
2-2 Jakub Stancl (Melovsky, Becher)
2-3 Konsta Helenius (Nyman, Kaskimäki)
2-4 Lenni Hameenaho (Kolunummi, Lassila)
2-5 Lenni Hameenaho (Kolunummi, Keskinen)
3-5 Ondrej Becher (Stancl, Cech)
4-5 Jiri Kulich (Melovsky, Hamara)
5-5 Ondrej Becher (Kulich, Sale)
6-5 Tomas Hamara (Kulich, Hamara)
7-5 Domonik Rymon
8-5 Ondrej Becher
Skott: 31-25 (6-6,8-13,17-4)
Utvisningsminuter: 10-8
Publik: 9647 (Scandinavium)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här