Damkronorna inleder året på ett lovande sätt. 

Efter några veckor med fokus på sina respektive klubblag har det svenska damlandslaget åter samlats för att delta i Women’s Euro Hockey Tour som går av stapeln i Tjeckien och det bjöds direkt på ett rivalmöte mot Finland.

Finland fick något av en drömstart på matchen när Petra Nieminen satte ledningspucken redan efter knappt tre minuters spel och det var en ledning man skulle hålla ett fast grepp om länge. Damkronorna skapade en del lägen att kvittera både i första perioden och även under andra tredjedelen av matchen, dock utan att lyckas överlista målvakten Tiia Pajarinen som storspelade mellan stolparna.

Tillslut skulle det komma en svensk kvittering men det dröjde till halvvägs in i den tredje perioden innan Ebba Hedqvist kunde få in pucken vilket tvingade fram en förlängning. Väl där lyckades inget lag stänga matchen – detta trots flera vassa svenska lägen – istället blev det straffar som fick fälla avgörandet och där var Damkronorna det bättre av lagen vilket säkrade seger i årets första match.

MATCHFAKTA
Sverige – Finland: 2-1 (0-1,0-0,1-0,0-0,1-0)
0-1 Petra Nieminen (Savolainen)
1-1 Ebba Hedqvist
2-1 Emma Forsgren (GWS)

Under kvällen spelas även mötet mellan Tyskland och Schweiz där det är mållöst efter den första perioden och för svensk del väntar nästa match på fredag eftermiddag då just Schweiz står för motståndet. Spelet fortsätter sedan med ett möte mot Tyskland på lördag innan söndagens prestigemöte mot Tjeckien rundar av årets första turnering.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här