Tre Kronors uppladdning inför VM har börjat lovande.

Samtidigt som Damkronorna gör sig redo för sin kvartsfinal i VM är det dags för Tre Kronor att påbörja sina förberedelser inför VM som inleds om en månad. Den här veckan är landslaget på läger i Danmark och under onsdagskvällen spelade man det första av två möten mot just Danmark.

Debutantens succé

Sverige åkte söderut med flera debutanter i truppen och redan tre minuter in i matchen kunde Marcus Sylvegård göra sitt första landslagsmål i sin allra första match med de tre kronorna på magen. Forwarden som till vardags håller till i Malmö tog plats i fjärdekedjan tillsammans med Dennis Everberg och Linus Johansson och stod för en fullt godkänt debut som gör att drömmen om VM lever vidare.

Sverige inledde matchen relativt bra men i slutet av första perioden fick Danmark chansen att spela powerplay och väl där kunde Niklas Andersen kvittera till 1-1 bakom Marcus Högberg i det svenska målet.

Efter pausvilan klev Danmark ut med ny energi och man skulle ta ledningen genom den rutinerade forwarden Patrick Russell som kunde satt Sverige i en pressad sits, men det tog bara några få minuter innan Jacob de la Rose kvitterade ställningen. Rent spelmässigt gjorde Danmark en bra insats men i den sista tredjedelen av matchen skulle Sverige få utdelning på sina chanser, då klev nämligen Oscar Engsund fram och med sina två första landslagsmål i karriären kunde backen säkra segern och spika slutresultatet till 4-2.

Danmark – Sverige: 2-4 (1-1,1-1,0-2)
0-1 Marcus Sylvegård (Nyström)
1-1 Niklas Andersen (Larsen)
2-1 Patrick Russell (Maegaard Scheel, Bröndberg)

Dennis Everberg – Linus Johansson – Marcus Sylvegård

Imorgon spelar Tre Kronor sin andra match mot Danmark som avslutar det första lägret inför VM. Pucken släpps 19:00 och matchen kan ses på SVT play samt SVT2.