En minst sagt rutinerad spelare återvänder till svensk hockey. 

Våren 2019 gick det mesta Frölundas väg, laget seglade genom slutspelet på ett imponerande sätt innan Djurgården besegrades med 4-2 i finalserien. Forwarden Ryan Lasch var lagets största stjärna och fick även ta emot priset som slutspelets främste spelare efter att bland annat ha gjort sex mål. För ett par månader sedan stod det klart att amerikanen återvänder till Frölunda och nu väljer en annan av guldspelarna att också ta sig tillbaka till Sverige – men till en annan klubb.

Spelaren i fråga är backen Chay Genoway och istället för Frölunda har valet fallit på seriekonkurrenten Brynäs, som ställt in siktet på att försöka resa sig efter den gångna säsongens misslyckande där man var snubblande nära att åka ur SHL.

– Både min familj och jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till Sverige. Vi älskade vår tid där senast och kände oss verkligen som hemma. Sen ser jag också fram emot utmaningen att spela i SHL igen. Det är en fantastisk liga med många duktiga spelare, säger backen till klubbens hemsida.

Genoway var precis som Lasch en väldigt viktig spelare när Frölunda spelade hem guldet, kanadensaren stod för tretton poäng under slutspelet och noterades även för fina 25 poäng i grundserien. Efter guldfirandet flyttade han vidare till Ryssland och där har det blivit två relativt lyckade säsonger tillsammans med först Torpedo Nizhny Novgorod och nu senast Avtomobilist Yekaterinburg, där han stod för 25 poäng på 63 matcher.

34-åringen har bara spelat en säsong i SHL men är trots det väldigt rutinerad, han blev visserligen aldrig draftad men fick ändå chansen att göra en match i NHL tillsammans med Minnesota och där stod han för en assistpoäng. I farmarligan AHL blev det däremot fler matcher, närmare bestämt 189 stycken och Genoway har även hunnit med att göra drygt 300 matcher i KHL. Dessutom tog han plats i den kanadensiska truppen till OS i Sydkorea för tre år sedan, en trupp utan NHL-spelare som fick lämna turneringen med en bronsmedalj.

Med Genoway i truppen har Brynäs 24 spelare med kontrakt som sträcker sig över den kommande säsongen. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här