Efter en hel del rykten står det klart – Linus Omark är tillbaka i Luleå. 

Allt sedan forwarden lämnade Luleå för spel i Ryssland 2009 har det spekulerats i om eller när Linus Omark skulle återvända till klubben. Efter några år i NHL gjorde han ett kortare gästspel under säsongen 13/14 men försvann sedan till Finland och senare blev det en ny tur till Ryssland. Sedan dess har han även testat på spel i Schweiz men igår stod det dock klart att 34-åringen återvänder till Luleå igen.

– Det har tagit lite tid och det har ryktats både hit och dit kring Linus Omark. Därför känns det nu extremt roligt att vi nu kan presentera honom som vår spelare kommande säsong. Alla vet vad han presterat under sin karriär och det skall bli oerhört roligt att få jobba med honom igen, säger Luleås general manager Stefan Nilsson till klubbens hemsida.

Omark kommer senast från en lyckad säsong i Genève där han noterades för 71 poäng på 59 matcher och har en klausul i sitt kontrakt som gör att han kan återvända till Schweiz säsongen 22/23.

Under gårdagen gick Luleå även ut med nyheten att man förstärker offensiven ytterligare i form av den landslagsmeriterade forwarden Linus Fröberg, som senast kommer från spel i HV71. 28-åringen har rötterna i Värmland men är mest känd för sin tid i Växjö där han spelade 2015-19, med SM-guldet 17/18 som främsta merit.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här