Slutspel Ishockey VM 2023

Här hittar du allt du behöver veta inför slutspelet inför Ishockey VM 2023 i Finland och Lettland. På den här sidan får du bland annat förklarat hur vägen till Ishockey-VM slutspel 2023 ser ut, vilka tider som gäller och vilka arenor slutspelsmatcherna spelas på. Med andra ord så kommer du inte att missa någonting. Häng med på VMIshockey.se för att ta del av den bästa bevakningen av Ishockey-VM slutspel 2023 – helt kostnadsfritt dessutom.

Officiellt slutspelsschema Hockey VM 2023

Spelbolag med odds på Hockey-VM

 1. Betsson

  BONUS: 100% upp till 500 kr
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 1x
  • Minsta Odds: 1.5
  Regler & Villkor gäller
  18+ | Stödlinjen.se
  BONUS: 100% upp till 500 kr
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 1x
  • Minsta Odds: 1.5
  Licensierat i SE
  Live chatt
  Insättning Trustly, Swish
 1. Betinia

  BONUS: 120 kr gratisspel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Inget omsättningskrav
  • Minsta odds: 0.00
  Regler & Villkor gäller
  18+ | Stödlinjen.se
  BONUS: 120 kr gratisspel
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Inget omsättningskrav
  • Minsta odds: 0.00
  Licensierat i SE
  Live chatt
  Insättning Trustly
 1. Hajper

  Ingen bonus erbjuds
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 0x
  • Minsta Odds: 0.0
  Regler & Villkor gäller
  18+ | Stödlinjen.se
  Ingen bonus erbjuds
  • Minsta insättning: 100 kr
  • Omsättningskrav: 0x
  • Minsta Odds: 0.0
  Licensierat i SE
  Live chatt
  Insättning Trustly, Swish

Ishockey-VM 2023 Slutspel

Innan Ishockey-VM slutspel 2023 drar igång spelar landslagen sju omgångar för att kora de fyra bästa lagen i vardera grupp. De fyra bäst placerade lagen i grupp A respektive B tar sig vidare till Hockey-VM 2023 slutspel, där det väntas kvartsfinaler, semifinaler och final innan vinnaren av VM-guldet till slut kan utses.

VMIshockey.se är den givna plattformen för dig som vill ha koll på allt kring slutspelet. Vi kommer att finnas på plats och hårdbevaka mästerskapet och inte minst slutspelet – och kommer att ge dig spelschema, TV-tider, liveresultat och nyheter från årets ishockeyhöjdpunkt.

Vägen till slutspel i Hockey-VM

Vägen till slutspel i Hockey-VM är lång och snårig. Först väntar sju tuffa gruppspelsmatcher för de olika nationerna, där det historiskt sett krävs minst elva poäng för att ta sig vidare till slutspelet.

För att kvalificera sig till slutspelet i Hockey-VM så behöver nationen placera sig på en topp fyra plats i gruppspelet. De totalt åtta lagen, fyra från respektive grupp, kommer sedan att göra upp i kvartsfinal, semifinal och final. För lagen som förlorar semifinalen väntar bronsmatch. Det bäst placerade laget i respektive grupp möter tabellfyran i motsatt grupp. Det innebär att tvåan i respektive grupp ställs mot trean i den andra gruppen. Samtidigt som topp åtta i gruppspelet slåss om medaljerna tävlar de övriga lagen i gruppen om att få stanna kvar i A-divisionen.

Här spelas slutspelet i VM

Ishockey-VM 2023 kommer att spelas i de finska städerna Tammerfors och Helsingfors. Mästerskapet kommer att avgöras i två arenor, där Nokia Arena med plats för 13 500 åskådare kommer att agera huvudarena, medan Helsinki Arena som kan ta in 10500 åskådare kommer att verka som arena för gruppspelet i grupp A samt två av kvartsfinalerna.

Här spelas slutspelet i VM:

 • Nokia Arena – huvudarenan där grupp B och slutspelet, inklusive finalen avgörs.
 • Helsinki Arena – här avgörs grupp A samt två av kvartsfinalerna.

Hockey-VM 2023 Slutspel – alla datum & tider

När gruppspelet är avverkat är det dags för ett rykande hett slutspel. Sverige, Kanada, Finland och USA, fyra av förhandsfavoriterna på förhand, väntas lösa en biljett till slutspelet och slutligen göra upp om en finalplats. Vi kommer med största sannolikhet att bjudas på underhållning i absolut världsklass. Nedan sammanställer vi samtliga datum och tider inför slutspelet.

Ishockey VM 2023 Slutspel – datum & tider:

 • Kvartsfinal 1: 25/5, 16:20
 • Kvartsfinal 2: 25/5, 16:20
 • Kvartsfinal 3: 25/5, 20:20
 • Kvartsfinal 4: 25/5, 20:20
 • Semifinal 1: 27/5, 14:20
 • Semifinal 2: 27/5, 18:20
 • Bronsmatch: 28/5, 14:20
 • Final: 28/5, 19:20

Slutspel Ishockey-VM 2023 – Kvartsfinal:

När gruppspelet är avgjort så väntar kvartsfinaler och totalt spelas fyra stycken kvartsfinaler, där tabellettan i respektive grupp ställs mot fyran i respektive grupp. Det vill säga, nationen som placerar sig etta i den ena gruppen möter det lag som placerade sig fyra i den andra gruppen. Det innebär att tvåorna i respektive grupp ställs mot treorna i den andra gruppen.

De två lagen som går vinnande ur kvartsfinal 2023 tar sig sedan vidare till semifinal, medan de två förlorande lagen har spelat klart för det här mästerskapet.

Gruppspelet avgörs mellan den 12 maj och 23 maj 2023. Den 25 maj drar slutspelet och kvartsfinalerna i Hockey-VM 2023 igång och utifrån tabellplaceringarna avgörs det vilka lag som ställs mot varandra i kvartsfinalerna. De två lag som placerar sig etta respektive tvåa i grupperna får hemmaplansfördel i kvartsfinalen, vilket gör att de får fortsätta i samma arenan som de spelat gruppspelet i. Av de totalt fyra kvartsfinalerna kommer två att spelas i Helsinki Arena, medan de två övriga spelas i Nokia Arena. Här kan du se tid, datum och arena för de fyra kvartsfinalerna.

Hålltider för kvartsfinalerna i Ishockey-VM 2023:

 • Kvartsfinal 1: 25/5, 15:20: Ettan i grupp A – Fyran i grupp B (Helsinki Arena)
 • Kvartsfinal 2: 25/5, 15:20: Ettan i grupp B – Fyran i grupp A (Nokia Arena)
 • Kvartsfinal 3: 25/5, 19:20: Tvåan i Grupp A – Trean i grupp B (Helsinki Arena)
 • Kvartsfinal 4: 25/5, 19:20: Tvåan i grupp B – Trean i Grupp A (Nokia Arena)

Slutspel Ishockey-VM 2023 – Semifinal:

Efter att kvartsfinalerna i Ishockey-VM 2023 spelats klart står det också klart vilka lag som tar sig vidare till semifinalerna. Semifinalerna spelas på ett lite annorlunda sett, sedan det internationella ishockeyförbundet 2019 gjort stora regelförändringar i slutspelssystemet.

Till skillnad från kvartsfinalerna så kommer semifinalmotståndarna att avgöras utifrån hur lagen är rankade utifrån resultaten i gruppspelet. Det innebär att semifinalerna varken lottas eller är förbestämda på något sätt. I stället kommer semifinalsmotståndarna att avgöras utifrån poäng, målskillnad och antal gjorda mål i respektive grupp, där det lag som rankas etta av de totalt fyra kvalificerande lagen möter fyran, medan tvåan ställs mot trean.

När kvartsfinalspelet avgjorts så är det också färdigspelat i Helsinki Arena. Från och med semifinalerna avgörs slutspelet i huvudarenan, Nokia Arena. Efter att kvartsfinalerna avgjorts den 25 maj väntar två dagars vila för de lagen som tagit sig vidare till semifinalerna. När semifinalerna drar igång den 27 maj är det bara fyra lag kvar i mästerskapet och fortsättningarna är klara – vinnarna av semifinalerna tar sig vidare till final, medan de två övriga lagen får spela som bronsmedaljen i en bronsmatch.

Eftersom finalen kommer att spelas redan drygt 24 timmar efter att den sista semifinalen avgjorts, så har det lag som tar sig vidare från den första semifinalen en klar fördel sett till hur många timmar man får vila. Här kan du se tid, datum och arena för de två semifinalerna.

Hålltider för semifinalerna i Ishockey-VM 2023:

 • Semifinal 1: 27/5, 13:20: Lag 1–Lag 2 – Nokia Arena
 • Semifinal 2: 27/5, 17:20: Lag 1–Lag 2 – Nokia Arena

Slutspel Ishockey-VM 2023 – Final:

Finalen är den stora höjdpunkten för turneringen och lockar miljontals tittare runtom i världen. Det är det alla lag siktar efter, men det är bara en nation som kan stå som vinnare till slut. VM-finalen går av stapeln den 28 maj 2023 och spelas i Nokia Arena.

Redan nu målas Kanada, USA, Finland samt vårt kära Sverige upp som favoriter till VM-guldet. I finalen ställs de två lag som tagit sig igenom hela slutspelet i en enda match, som spelas över 60 minuter. Skulle det vara lika efter 60 minuters spel väntar förlängning. Är matchen fortfarande inte avgjord efter förlängning så väntar straffar. Vinnaren kan stoltsera med att man är världens bästa nation i ishockey 2023.

Hålltider för finalen i Ishockey-VM 2023

Finalen går av stapeln den 28 maj och sätter också punkt för Ishockey-VM 2023. Matchen spelas i Nokia Arena och sänds linjärt på TV3 och för dig som inte har tillgång till en TV kan du även streama alla matcher på Viaplay. Matchen startar 19:20.

 • Final: 28/5, 19:20: Vinnare semifinal 1–Vinnare semifinal 2 – Nokia Arena

De sex senaste finalerna:

Hockey-VM 2015 i Tjeckien
Finalen spelades mellan Kanada och Ryssland, två lag som på förhand stått för ett väldigt starkt mästerskap. Men i finalen var det inget snack – Kanada stod för en stark insats och lät inte Ryssland komma in i matchen. Slutsiffrorna skrevs till slut till 6–1.

Hockey-VM 2016 i Ryssland
Stornationen Kanada tog sig till VM-final på nytt. Den här gången ställdes man mot Sveriges grannland Finland, som man dessutom redan hade mött i gruppspelet. Då segrade Finland. Men i finalen försvarade Kanada sitt guld, sedan Matt Duchene avgjort matchen i matchens sista sekund.

Hockey-VM 2017 i Frankrike och Tyskland
På nytt tog sig Kanada till final, landets tredje i rad, men den här gången blev motståndet för tufft. Tre Kronors enda mål gjordes av Victor Hedman, men innan ordinarie tid hade Kanada kvitterat. I stället fick matchen avgöras på straffar och där kunde Sverige dra det längsta strået efter att Nicklas Bäckström och Oliver Ekman-Larsson satt sina straffar samtidigt som Henrik Lundqvist räddade. Därmed kunde Sverige bryta Kanadas svit.

Hockey-VM 2018 i Danmark
Sverige gjorde på nytt upp om mästartiteln, men den här gången stod skrällnationen Schweiz för motståndet. Köpenhamn var fyllt av svenska fans i finalen och de blågula supportrarna kunde heja fram Tre Kronor till sitt andra raka VM-guld, sedan man på nytt vunnit på straffar. Den här gången blev Anders Nilsson stor matchhjälte i det svenska målet.

Hockey-VM 2019 i Slovakien
Precis som i finalen 2016 ställdes Kanada mot Finland i VM-finalen. Finland, som enbart kom till spel med en enda NHL-spelare ställdes mot ett stjärntätt kanadensiskt gäng, men stod för en stor skräll och vann till slut med 3–1. Marko Anttila blev stor matchhjälte för finnarna.

Hockey-VM 2021 i Lettland
För tredje gången på kort tid så var det Kanada som ställdes mot Finland i finalen. Matchen blev en jämn historia och efter 60 minuter visade tavlan 2-2. I förlängningen hade Finland flera möjligheter att vinna matchen men istället kunde Kanada avgöra genom Nick Paul på en kontring.

Hockey-VM 2022 i Finland
Hemmanationen Finland gick hela vägen till final där man slog Kanada i en spännande match. För svensk del blev det en stor besvikelse efter att man tappat en 3-0 ledning mot Kanada redan i kvartsfinalen.

Domare som dömer mästerskapet

För att VM skall kunna genomföras så behöver man givetvis domare och dessa hittar man från flera olika länder. Sverige brukar ställa upp med några av landets bästa domare och brukar vara väldigt uppskattade för sin rättvisa bedömning och proffsighet. I vår guide kan du se alla domare i VM 2023 och vilka som dömer respektive match.