Det blev en lyckad start på säsongen för Tre Kronor.

Idag hade Tre Kronor chansen att säkra segern i Karjala Tournament men då krävdes vinst mot värdnationen Finland och Sverige fick en bra start på matchen, med ungefär fem minuter kvar av första perioden kunde Anton Lander sätta ledningspucken och ställningen stod sig perioden ut.

Målvaktens storspel

Finland stod för en ganska blek inledning på matchen men efter pausvilan kom laget ut med ny energi och en stor del av andra perioden tillhörde hemmalaget, vid ett flertal tillfällen sattes Lasse Johansson på prov men målvakten visade att den fina formen håller i sig. En form som mycket väl kan räcka hela vägen till OS. Under periodens avslutande minuter fick dock Sverige till några bra byten där man kunde etablera spel i offensiv zon vilket resulterade i att Jesper Olofsson kunde utöka ledningen till 0-2 i en rätt stökig situation.

Strax efter Olofssons mål fick Finland ett friläge men det lyckades Johansson i målet reda ut och ett par minuter senare kunde istället Tre Kronor utöka ledningen ytterligare när Henrik Tömmernes visade att han ställt in skärpan inför dagen.

I tredje perioden skapade Finland lite spänning genom Heikki Leides reducering till 1-3 men närmare än så kom inte lejonen utan Sverige kunde runda av Karjala med en seger som gör att man lämnar turneringen med en förstaplats.

Finland – Sverige: 1-3 (0-1,0-2,1-0)
0-1, Anton Lander (Djoos, Klingberg)
0-2, Jesper Olofsson (Tömmernes, Bristedt)
0-3, Henrik Tömmernes (Bristedt)
1-3, Heikki Leides (Aaltonen, Koivisto)
Skott: 30-22
Utvisningsminuter: 6-4

Under dagen spelades även mötet mellan Tjeckien och Ryssland där det tillslut blev rysk seger med 5-2 efter att Dmitri Voronkov gjort två av lagets mål. Helgen kan därmed summeras med att Tre Kronor tar hem segern i turneringen, värdnationen blir tvåa medan Ryssland får nöja sig med en tredjeplats. För Tjeckien blev det en tung start på säsongen, tre förluster gör att man åker tillbaka till centraleuropa med en sistaplats i bagaget.