Finlands största talang hade stor del i VM-guldet för två år sedan men nu går det betydligt tyngre för Kaapo Kakko. 

Våren 2019 slog ett ungt och hungrigt Finland alla med storm när det blev VM-guld efter att ha besegrat favoriten Kanada med 3-1 i finalen. En av spelarna som fick mest uppmärksamhet var jättetalangen Kaapo Kakko, forwarden stod bland annat för sex mål och efter mästerskapet draftades han som nummer två av New York Rangers. Framtiden såg ljus ut. 

Debutåret i NHL gick helt okej men kanske inte riktigt så bra som förväntat, den unge finländaren stod för 23 poäng i grundserien och var därför aldrig aktuell att ta hem priset som årets rookie. Den här säsongen skulle det bli annorlunda, var det tänkt. 

Starten på 21/22 har dessvärre också varit ganska tung för forwarden, trots att säsongen fortfarande kommit mindre än halvvägs har Kakko hunnit med flera motgångar. Vid två tillfällen har New York Rangers tvingats ställa honom vid sidan på grund av Covid-19 vilket har gjort att han missat ett flertal matcher. I gårdagens möte mot Boston blev det visserligen speltid och seger med 4-0 men 20-åringen lämnade isen utan vare sig mål eller poäng. Med ynka fyra poäng på sexton matcher ligger Kakko bara på femtonde plats i den interna poängligan och formen från VM-19 tycks därmed vara långt borta.

Det är knappast en tröst men det går, trots gårdagens seger, även tungt för laget och håller trenden i sig så kan Finland drömma om att få med sig Kakko till Hockey-VM 2021. Något som vore en fin förstärkning och en chans att åter visa hockeyvärlden att 20-åringen från Turku är en av de största talangerna. 

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här