Tre Kronor ställer upp med ett rutinerat lag i säsongens tredje turnering. 

Efter att ha vunnit i både Finland och Schweiz har Tre Kronor fått något av en drömstart på säsongen, vilket gör att förväntningarna är höga inför Beijer Hockey Games som spelas i mitten av februari. Idag har förbundskaptenen Sam Hallam presenterat truppen som ska vara med i matcherna som spelas i Malmö 9-12 februari.

– Otroligt kul med turnering på hemmaplan. Den här truppen har definitivt kvalitéer för att ta säsongens tredje turneringsseger, säger Hallam i ett uttalande till svenska ishockeyförbundets hemsida.

Succéspelaren får chansen

Det stora utropstecknet i Hallams trupp är utan tvekan Linus Söderström, målvakten har aldrig tidigare blivit uttagen i Tre Kronor men har inlett säsongen på ett lysande sätt och får nu chansen att debutera. 26-åringen inledde karriären som stor talang i Djurgården och Vita Hästen innan två säsonger i HV71 tog honom till NHL. Där gick det tyngre men de två senaste åren i Finland gav ny energi och flytten till Skellefteå inför säsongen tycks gett karriären ytterligare en skjuts i rätt riktning, stockholmaren har fått ett stort förtroende i sin nya klubb och toppar med sina 93.88% SHL:s målvaktsliga.

Kaptenens återkomst

Truppen till Beijer Hockey Games är präglad av spelare från SHL och den Schweiziska ligan och det är ett relativt rutinerat manskap som ska försöka ta säsongens tredje raka turneringsseger. Spelare som Marcus Sörensen, Joakim Nordström och Oscar Lindberg bidrar med värdefull erfarenhet och det gör även Anton Lander som nu är tillbaka i Tre Kronor.

31-åringen har inte spelat något i landslaget den här säsongen men har gjort bra ifrån sig i Timrå och är ett riktigt kaptensämne, tidigare under karriären har han bland annat varit lagkapten i både AHL och U18-landslaget och så sent som förra säsongen var forwarden lagkapten under OS där han stod för fyra mål på sex matcher. På meritlistan med landslaget finns även två VM och ytterligare ett olympiskt spel (2018).

HÄR ÄR TRE KRONORS TRUPP TILL BEIJER HOCKEY GAMES

Målvakter

Linus Söderström (Skellefteå)
Lars Johansson (Frölunda)

Backar

Emil Djuse (Rapperswil)
Oscar Fantenberg (Linköping)
Hardy Häman Aktell (Växjö)
Anton Lindholm (Leksand)
Lukas Bengtsson (Växjö)
Theodor Lennström (Färjestad)
Jonathan Pudas (Skellefteå)
Joel Persson (Växjö)

Forwards

Joakim Nygård (Färjestad)
Pär Lindholm (Skellefteå)
Marcus Sörensen (Fribourg)
André Petersson (HV71)
Lucas Wallmark (Zürich)
Anton Bengtsson (Rögle)
Oscar Lindberg (Bern)
Carl Klingberg (Zug)
Joakim Nordström (Davos)
Emil Larsson (Örebro)
Anton Lander (Timrå)
Isac Brännström (Luleå)
Jacob de la Rose (Fribourg)
Dennis Rasmussen (Davos)
Jonathan Dahlén (Timrå)

Tre Kronors schema under Beijer Hockey Games

6 februari
Träning (15:30-17:30)

7 februari
Träning (10:30-12:30)

8 februari
Träning (10:30-12:30)

9 februari
Träning (11:00-12:00)
Tjeckien – Sverige (19:00)

10 februari
Träning (10:30-12:30)

11 februari
Träning (09:15-09:45)
Sverige – Schweiz (16:00)

12 februari
Träning (09:15-09:45)
Sverige – Finland (16:00)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.