Tre Kronor fortsätter sin uppladdning inför årets höjdpunkt. 

Efter ett lyckat läger i Danmark där man vann båda sina matcher mot värdlandet är det den här veckan dags för Tre Kronor att gå in i nästa fas av sin uppladdning inför vårens VM, som äger rum i Finland och Lettland. Näst på tur väntar ett kortare läger uppe i Jämtland där man kommer spela två vänskapslandskamper mot Norge, i hopp om att bygga vidare på framgångarna nere i Danmark och komma ett steg närmare ett VM-lag.

– Vi hade bra dagar i Danmark, där vi fick vinna två matcher med fysiskt spel och framför allt sätta ett starkt försvarsspel. Vi bygger vidare mot VM med några små förändringar i truppen inför matcherna i Östersund, säger förbundskaptenen Sam Hallam till svenska ishockeyförbundets hemsida.

Supertalangen får chansen

På lägret förra veckan fick Filip Bystedt chansen att göra debut i Tre Kronor och den här gången är det en annan spelare från vinterns JVM som kommer få dra på sig landslagströjan för första gången. Efter ett starkt slutspel där han noterades för nio poäng spekulerades det kring om Leo Carlsson kunde vara ett namn för VM och nu får 18-åringen chansen att visa upp sig. Forwarden debuterade i SHL redan förra säsongen men har fått sitt riktiga genombrott den här vintern, inte minst tack vare ett starkt slutspel där Örebro nådde semifinal, samt fina insatser under Junior-VM där Carlsson stod för sex poäng på sju matcher.

Tre andra intressanta namn i truppen

  1. Jonathan Dahlén. Truppen ser till stor del ut som förra veckan men den har spetsats med spelare från de nyligen utslagna SHL-lagen och Dahlén får ses som en fin förstärkning. 25-åringen stod för tjugo mål i grundserien och ligger i nuläget tvåa i slutspelets poängliga efter att ha noterats för tio poäng på sju matcher. Har spelat sex landskamper tidigare under säsongen och bör ha en relativt god chans att nå VM.
  2. Christian Folin. Rutinerad back som gjort flertalet säsonger i NHL och som var med i OS-laget förra vintern. Har fått ett stort defensivt ansvar i Frölunda det senaste året och kan möjligen få en liknande roll i VM. Har spelat tre landskamper tidigare under säsongen.
  3. Oscar Engsund. Skicklig back som egentligen inte är främst känd för sina offensiva styrkor, men klev fram på ett fint sätt i matcherna mot Danmark där han stod för två mål. Har gjort en fin säsong i Luleå och kan bli en joker in mot VM, men då gäller det att fortsätta övertyga i matcherna som väntar.

HELA TRE KRONORS TRUPP TILL LÄGRET

Målvakter
Jacob Johansson (Timrå)
Marcus Högberg (Linköping)

Backar
Christian Folin (Frölunda)
Oscar Engsund (Luleå)
Samuel Johannesson (Brynäs)
Olle Alsing (Leksand)
Andreas Borgman (Frölunda)
Adam Ollas Mattsson (Malmö)
Joel Nyström (Färjestad)

Forwards
Oskar Lang (Leksand)
Jonathan Dahlén (Timrå)
Dennis Everberg (Rögle)
Marcus Sörensen (Fribourg)
Linus Johansson (Färjestad)
Dennis Rasmussen (Davos)
Patrik Karlkvist (Oskarshamn)
Isac Brännström (Luleå)
Leo Carlsson (Örebro)
Jacob de la Rose (Fribourg)
Anton Bengtsson (Rögle)
André Petersson (HV71)
Marcus Sylvegård (Malmö)

Matcherna mot Norge spelas 19:e respektive 20:e april. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.