Tre Kronor fick en tung inledning på sin uppladdning inför VM.

Den här veckan har både Tre Kronor och Damkronorna tagit sig till Stavanger för att slipa på formen inför VM, dubbla möten mot Norge står på agendan och för damerna blev det seger med 7-4 efter att laget gjort hela fyra mål i tredje perioden. För Tre Kronor blev det desto tuffare.

Bra svensk start – tungt avslut

Det svenska laget fick visserligen en riktig drömstart när Lucas Wallmark (bilden) visade att målformen från OS håller i sig, med sitt första landslagsmål sedan det brutna kontraktet med sin ryska klubb kunde han ge Tre Kronor ledningen en bit in i andra perioden. Den ledningen såg ut att vara i relativt tryggt förvar men i tredje perioden vaknade det norska laget, mycket tack vare ett bekant ansikte.

Forwarden Michael Haga håller numera till i den finska ligan men har tidigare spenderat många säsonger på svensk mark, och kanske var det hans kännedom om de svenska spelarna som kunde göra honom till en extra viktig pjäs under onsdagskvällen. Först stod 30-åringen för en assist till Victor Granholms kvittering och några minuter senare passade han även fram till Thomas Valkvae Olsen som kunde ge Norge ledningen.

Tre Kronor lyckades visserligen få till en sen kvittering genom Joakim Nordström men drygt en minut in i förlängningen kunde Christian Bull sätta det matchavgörande 3-2 målet som gör att Norge vinner det första av två möten mot Sverige.

Norge – Sverige: 3-2 (0-0,0-1,2-1,1-0)
0-1, Lucas Wallmark (Hartmann, Nordström)
1-1, Victor Granholm (Haga, Andersen)
2-1, Thomas Valkvae Olsen (Haga)
2-2, Joakim Nordström (Själin)
3-2, Christian Bull (Olimb)
Skott: 28-24
Utvisningsminuter: 6-8

Nästa match mellan Norge och Sverige spelas imorgon kväll, klockan 20:00.