Om ett par veckor inleder Tre Kronor sin uppladdning inför säsongens höjdpunkt. 

SM-slutspelet är i full gång men för många spelare är säsongen med sina klubblag redan över, men det finns fortfarande viktiga matcher kvar att spela. Om ett par veckor inleder Tre Kronor sin uppladdning inför Ishockey-VM i Tjeckien och som ett första steg i förberedelserna finns inte mindre än fyra landskamper mot Finland, där de två första spelas i Finland innan man sedan återvänder till svensk mark för att spela två matcher i Linköping.

– Med det här upplägget får vi fler bra dagar ihop redan från start och vi kan jobba på ett annat sätt med vårt spel. Sen är vi medvetna om att det kan ske förändringar i truppen redan under första samlingen och det är något som vi har med oss när vi lägger upp programmet för de här dagarna. Det är en spännande trupp och en intressant kombination av stor erfarenhet från landslag, ett antal etablerade SHL-spelare som inte gjort så många landskamper tidigare och så debutanter. Det är spelare som kommer att gynna oss på både kort- och lång sikt, säger förbundskaptenen Sam Hallam till förbundets hemsida.

Talangerna får chansen

I truppen finns det en hel del rutin men Hallam väljer även att ge flera relativt nya bekantskaper chansen. Bland dessa finns supertalangen Jonathan Lekkerimäki som kommer från en stark vinter där det bland annat blev sju mål i Junior-VM och 32 poäng i Örebrotröjan, men den lovande forwarden har även hunnit med att spela några matcher i Vancouvers farmarlag.

Lekkerimäkis plats i truppen gör att han får chansen att göra sin debut i Tre Kronor och samma sak gäller även Felix Unger-Sörum som också var med i JVM och som inför säsongen var nära att spela till sig en plats i Carolina. Dessutom får den lovande backen Jonathan Myrenberg, till vardags i Linköping, chansen att debutera och Hallam har även tagit ut Lukas Vejdemo som – 28 år gammal – kommer få chansen att göra sina första A-landskamper.

HÄR ÄR TRE KRONORS TRUPP TILL LANDSKAMPERNA MOT FINLAND

Målvakter 

Filip Larsson – Leksand
Carl Lindbom – Färjestad

Backar

Oscar Fantenberg – Linköping
Tim Heed – Ambri-Piotta
Jesper Sellgren – Luleå
Olle Alsing – Leksand
Filip Berglund – Örebro
Marcus Hardegård – Luleå
Samuel Johannesson – Örebro
Jonathan Myrenberg – Linköping

Forwards

Jonathan Lekkerimäki – Örebro
Joakim Nygård – Färjestad
Oskar Lang – Leksand
Christoffer Ehn – Linköping
Felix Unger Sörum – Leksand
Oscar Eklind – Luleå
Lukas Vejdemo – Leksand
Victor Ejdsell – Färjestad
Leon Bristedt – Davos
Linus Johansson – Färjestad
Pontus Andreasson – Luleå
Milton Oscarsson – Örebro

 

Så spelas landskamperna mot Finland

18:e april
Finland – Sverige (17:30)
19:e april
Finland – Sverige (17:30)
23:e april
Sverige – Finland (18:00)
24:e april
Sverige – Finland (19:00)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här