Tre Kronor har fått en bra start på ishockey-VM. 

Sverige är fortsatt obesegrade i årets VM men i gruppspelets tredje match fick man hårt motstånd av värdlandet Finland som bjöd upp till dans. Tre Kronor tog ledningen i andra perioden genom Oscar Lindberg som gjorde sitt andra mål hittills i turneringen men sedan kunde Finland kvittera, vilket tvingade fram en resultatlös förlängning. Väl i straffläggningen klev målvakten Lasse Johansson och Lucas Raymond fram som stora matchvinnare och Sverige är alltjämt obesegrade i VM.

– Jag hade förtroende för att vi skulle sätta in ett par puckar. Jag vet att vi har några fantastiska spelare som kommer att göra mål. Det är lite självförtroende. Jag är lite besviken över att jag släppte två förbi mig, men jag fick äntligen en bit av den sista och jag är nöjd med vinsten, sa målvakten Lasse Johansson till IIHF.com efter slutsignalen.

Trots förlusten stod Finland för en stundtals bra match och efter matchen verkade förbundskaptenen Jukka Jalonen ändå vara relativt nöjd med vad man hade åstadkommit.

– Vårt spel går framåt hela tiden, vilket också är det som vi är ute efter. Klart att man alltid vill vinna, men nu gäller det bara att blicka framåt. Med fem mot fem hade vi ett visst övertag. Men vi var ineffektiva och dåliga på powerplay – även om de inte fick många utvisningar – vilket vi måste träna på, säger Jalonen till Cmore.

Höjdpunkter, Finland – Sverige

MATCHFAKTA
Finland – Sverige: 1-2 (0-0,0-1,1-0,0-0,0-1)
0-1 Oscar Lindberg (Zetterlund, Berggren)
1-1 Juho Lammikko (Pesonen, Kapanen)
1-2 Lucas Raymond (GWS)
Skott: 28-25 (8-9,5-11,14-2,1-3)
Utvisningsminuter: 4-6
Publik: 12039 (Tampere Deck Arena, Tammerfors)

DAGENS MATCHER I VM
Danmark – Österrike (15:20)
Slovenien – Norge (15:20)
Frankrike – Ungern (19:20)
Schweiz – Kazakstan (19:20)

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.