Tre Kronor har samlats nere i Malmö och förbereder sig inför Beijer Hockey Games. På tisdagen valde förbundskaptenen Johan Garpenlöv lagkapten till turneringen. Det blir Frölundas Max Friberg som får axla C:et.
– En bra människa både på och utanför banan, säger Garpenlöv.

På tisdagen samlades Tre Kronor inför Beijer Hockey Games i Malmö som startar på torsdag. Efter tisdagens träning meddelade förbundskaptenen Johan Garpenlöv att det blir Frölundas Max Friberg som kommer att axla rollen som lagkapten under turneringen.

– En bra människa både på och utanför banan. Han kommer till spel och har en hög lägstanivå och det är en lagspelare ut i fingerspetsarna. I den här gruppen känns han som den naturliga ledaren, motiverar Garpenlöv valet, säger han till HockeyNews.se.

Max Friberg var assisterande lagkapten under Karjala Cup i november och har sedan tidigare ett A på bröstet i Frölunda till vardags.

Efter att flera spelare lämnat återbud på söndagen kom ytterligare återbud sent måndagkväll. KHL-spelarna Lars Johansson, Linus Johansson, Malte Strömwall och Mattias Tedenby har alla tackat nej till Tre Kronor, vilket ledde till att Garpenlöv istället kallat in Rögleduon Christoffer Rifalk och Anton Bengtsson plus Färjestads succéforward Daniel Viksten.

Anton Bengtsson är därmed åter tillbaka i landslagssammanhang efter sex år utan landskamper.

Tre Kronor inleder Beijer Hockey Games på torsdag, då man ställs mot Tjeckien. Ett lag man har idel förluster mot den här landslagssäsongen.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Journalist Mattias är en journalist med inriktning på ishockey som har flera års erfarenhet av bevakning och journalistik inom sporten. På uppdrag från Hockeynews.se som är en av Sveriges största webbtidningar inom ishockey så har han skrivit många läsvärda artiklar och reportage. Mattias har bevakade dessutom den senaste upplagan av Ishockey-VM på plats där han intervjuade spelare och supportrar. Kontakt: [email protected]

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här