SHL-klubben förstärker truppen med ett rutinerat namn. 

Skellefteå AIK har etablerat sig som en av de främsta klubbarna i Sverige under de senaste tio åren och efter en säsong där man slutade tvåa i grundserien för att sedan förlora finalen mot Växjö är det dags att ta nya tag. Efter en tids spekulationer kunde klubben under måndagen presentera landslagsmannen Oscar Lindberg som sin senaste förstärkning inför 2023/24.

– Det är väldigt skönt att ha detta klart. Vi har hållit på fram och tillbaka hela sommaren så att ha allt klart innan allt drar igång känns jättebra. Att komma hem har varit på tapeten i något år. Jag och familjen har känt mer och mer att vi vill bo full tid i Skellefteå så det känns jätteskönt att komma hem. Jag var på en slutspelsmatch förra säsongen och det är ett fantastiskt tryck i arenan. Jag har saknat det här familjära också, att man känner folk runtom och att det känns mer personligt, säger forwarden till klubbens hemsida.

Dubbla världsmästaren vänder hem

Oscar Lindberg har Skellefteå som moderklubb och återvänder till hemstaden han lämnade för lite mer än tio år sedan, då han precis hade vunnit SM-guld och dessutom varit en del av Tre Kronors trupp som vann VM-guld på hemmaplan. Efter succésäsongen gick flyttlasset till den amerikanska östkusten för att försöka slå sig in i New York Rangers men det skulle dröja ungefär två år innan forwarden på allvar lyckades etablera sig i världens bästa ishockeyliga.

Efter fyra år i Rangers organisation blev det en flytt till Vegas Golden Knights där två säsonger spenderades och Lindberg hann även med en kortare sejour i Ottawa innan det 2019 var dags att återvända till Europa igen. Efter en vinter i Schweiz väntade två starka säsonger i den ryska ligan men den gångna säsongen spenderades i SC Bern där han stod för 49 poäng på 60 matcher. Säsongen rundades av med VM i Finland och Lettland där 31-åringen visade sin klass och med sina åtta poäng var han en av Tre Kronors främsta spelare.

Förutom guldet i VM-debuten för tio år sedan var Lindberg även med i guldlaget 2017 och sammanlagt har den rutinerade forwarden varit med i fyra världsmästerskap. Dessutom har Skellefteåsonen representerat Sverige även på juniorsidan, dels vid U18-VM 2009 men även JVM 2011 där Juniorkronorna föll i bronsmatchen mot USA.

Skellefteå AIK:s kontrakt med Lindberg sträcker sig över säsongen 2026/27. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här