Idag har Tre Kronor inlett sin uppladdning inför de olympiska spelen i Peking. 

Det är mer än hundra dagar kvar till OS inleds men förberedelserna är många och idag samlades många av de aktuella spelarna i Stockholm för att finnas tillgängliga för pressen. En av dessa var forwarden Mika Zibanejad som nu kommer få chansen att vara med i sitt första OS.

– Det känns bra att vi nu får möjlighet att spela. Att få representera landslaget och Sverige är det största man kan göra. Det blir någonting att se fram emot. Det sker ju inte så ofta. Jag kommer gör allt jag kan för att prestera på topp under säsongen och ta en plats i truppen i fall jag får chansen, säger forwarden till SVT:s morgonstudion.

Legenderna kallas in

Förutom mängder av spelare från NHL kommer Tre Kronor åka till OS med ytterligare två tunga pjäser. När det vankas olympiska spel brukar landslagsledningen få förstärkning av tidigare spelare som kan komma med råd och vara ett slags bollplank – något som sker även den här gången. Valet har fallit på två tidigare olympiska mästare – Henrik Zetterberg och Niklas Kronwall.

– För oss i tränarstaben känns det väldigt roligt att Niklas och Henrik vill hänga med på den här OS-resan. Deras kompetens, både som före detta spelare och som personer, kommer vi att få stor nytta av i processen med laguttagning och även under turneringens gång, säger förbundskapten Johan Garpenlöv i ett pressmeddelande.

Stjärntrion saknas

De flesta av landets främsta spelare fanns på plats i Stockholm men det var en trio som saknades. Redan under gårdagen kunde vi få veta att Robin Lehner, Erik Karlsson och William Nylander inte skulle vara med på den första OS-träffen. Något som skulle kunna kännas oroväckande men förbundskapten Garpenlöv har gett lugnande besked.

– Vi har kallat spelarna, men kan de inte komma så har vi förståelse för det. William är inte fullvaccinerad och de övriga du (Aftonbladets reporter) nämner, samt Rasmus Andersson, är kvar i Nordamerika. Vi håller på att ta ut en 60-manna trupp till OS och den slutgiltiga truppen lämnas till arrangören i slutet av januari, säger Garpenlöv till Sportbladet.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här