Schweiz gör sig redo för årets första turnering. 

Efter ett längre uppehåll från landslagsspel är det åter dags för Schweiz att kliva in i Euro Hockey Tour och den här veckan är det Sverige och Karlstad som står för värdskapet. Schweiz kommer spela tre matcher med start imorgon då Finland stor för motståndet och den matchen spelas faktiskt i grannstaden Karlskoga. Under veckan har förbundskaptenen Patrick Fischer tvingats till några ändringar i truppen men lagom till resan som gick via Oslo har den tidigare NHL-spelaren presenterat sin slutgiltiga trupp till turneringen.

– Några av de erfarna spelarna saknades från det förra laget på grund av skador och är nu i form igen. De unga spelarna har tagit sig in i truppen på grund av deras starka prestationer i sina klubbar, säger Fischer till förbundets hemsida.

Tunga namn saknas

Schweiz åker till Sverige med ett på flera sätt intressant lag där flertalet spelare är debutanter, bland annat Dario Wüthrich och Marc Marchon som på kort varsel kallades in för att ersätta två av totalt fyra spelare som tvingats lämna återbud inför turneringen. På forwardssidan har man en del rutin i Sven Senteler som spelat närmare 500 matcher i den inhemska ligan men när det kommer till spel med landslaget har det bara blivit ett VM och totalt knappt tjugo landskamper.

Noterbart är att Schweiz deltar i turneringen utan flera av sina tyngsta namn, bland annat backen Dean Kukan som vanligtvis brukar vara en av landslagets nyckelspelare. I uppladdningen har man även tvingats se rutinerade Denis Malgin lämna återbud och som om det inte vore nog saknas även Calvin Thürkauf gjort fyra mål i landslaget den här säsongen och som är delad etta i den inhemska ligans poängliga. Trots det ska man inte räkna ut Schweiz på förhand, i den senaste turneringen stod man upp bra mot både Finland och Tjeckien där man tog båda matcherna till förlängning.

 

HÄR ÄR SCHWEIZ TRUPP TILL BEIJER HOCKEY GAMES

Målvakter

Stéphane Charlin – SCL Tigers
Connor Hughes –  Lausanne
Joren Van Pottelberghe –  Biel

Backar

Michael Fora – Davos
Lukas Frick – Lausanne
Andrea Glauser – Lausanne
Benoît Jecker – Fribourg
Sven Jung – Davos
Samuel Kreis – Bern
Livio Stadler – Zug
Dario Wüthrich – Ambri-Piotta

Forwards

Thierry Bader – Bern
Attilio Biasca – Zug
André Heim – Ambri-Piotta
Grégory Hofmann – Zug
Tino Kessler – Biel
Marc Marchon – Kloten
Tyler Moy – SCRJ Lakers
Théo Rochette – Lausanne
Tristan Scherwey – Bern
Sandro Schmid – Fribourg
Julian Schmutz – SCL Tigers
Sven Senteler – Zug
Axel Simic – Kloten
Yannick Zehnder – Zürich

 

SCHWEIZ MATCHER I TURNERINGEN 

Torsdag 8:e februari
Finland – Schweiz (18:00) – Karlskoga
Lördag 10:e februari
Sverige – Schweiz (16:00) – Karlstad
Söndag 11:e februari
Schweiz – Tjeckien (12:00) – Karlstad

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här