En av svensk hockeys största tackar för sig. 

Det har varit en hel del spekulationer det senaste året och vid en presskonferens i Göteborg kom beskedet att Henrik Lundqvist tvingas avsluta spelarkarriären. Målvakten var märkbart rörd när han berättade om beslutet för den samlade presskåren.

– Jag har valt att lägga ner min hockeykarriär. Det är väldigt mycket tankar och känslor så klart. Vi är här i Scandinavium eftersom det var här det började. Jag var fem år när jag såg min första hockeymatch här. Det var så det började, sa Lundqvist på presskonferensen

En hyllad stjärna

Anledningen till Lundqvists beslut att avsluta karriären är att han förra vintern fick problem med hjärtat vilket resulterade i en operation som gjort att vägen tillbaka till isen blivit alltför lång och svår. Tanken var att den gångna säsongen skulle bli hans sextonde i NHL och första i Washington men istället fick han se matcherna från sjukhuset och nu är det oklart hur framtiden ser ut för målvakten som bland annat har både OS- och VM-guld på meritlistan.

Under sina år i både NHL och landslaget fick många chansen att spela med Lundqvist och minst lika många har någon gång sett hur bra han varit. Utan tvekan en av världens bästa på positionen. En av dessa är hans tidigare lagkamrat i Tre Kronor, Nicklas Lidström.

–  Han fick problem med hjärtat förra säsongen och börjar bli lite till årens höst. Men det är också lite synd att det skulle sluta så här. Men blickar man tillbaka har Henke haft en fantastisk karriär. Han har varit med om väldigt mycket, vunnit väldigt mycket och varit Sveriges bästa målvakt borta i NHL, säger Lidström till SVT sport.

Under helgen ska vi här på VMishockey.se blicka tillbaka på några av Henrik Lundqvists största stunder i karriären. 

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här