Idag ska det avgöras vilka två lag som tar sig vidare till final i U18-VM. 

Efter en dag med fokus på återhämtning och uppladdning är det idag dags för damernas U18-VM i Schweiz att fortsätta, under eftermiddagen och kvällen spelas semifinalerna där mötet mellan Kanada och Tjeckien står först på schemat.

Kanada kommer till matchen som stora favoriter efter att dels vara regerande mästare men främst tack vare sin fina form där man gått genom gruppspelet obesegrade innan Schweiz fick se sig slaget med hela 0-6 i torsdagens kvartsfinal. I den matchen klev Sienna D’Alessandro fram som stor matchvinnare med sina två mål samtidigt som Rhyah Stewart visade att hon är en av turneringens främsta målvakter.

Under gruppspelet imponerade flera av de kanadensiska spelarna och inte minst Caitlin Kraemer som stod för sju mål för att sedan även göra ett mål i kvartsfinalen. Trots supertalangens fina form är det faktiskt en back som toppar poängligan, Chloe Primerano har noterats för imponerande tolv poäng på fyra matcher vilket gör henne till en av turneringens stora profiler såhär långt.

En stor anledning till att Kanada är favoriter till att vinna eftermiddagens kvartsfinal är det faktum att man borde ha ett mentalt övertag på Tjeckien, i gruppspelet vann man nämligen med hela 8-1 i en match där skottstatistiken (41-24) viskade om en stor dominans rent spelmässigt.

KANADAS VÄG TILL SEMIFINALEN

Kanada – Tyskland: 11-0
Tjeckien – Kanada: 1-8
Kanada – Finland: 10-0
Kanada – Schweiz: 6-0

Tjeckien kommer som sagt var till semifinalen utan någon större press men man gör det med ett gott självförtroende efter att ha slagit ut Sverige – som tog brons ifjol – i kvartsfinalen. I den matchen visade man prov på ett väldigt bra spel och det är inget snack om att de tjeckiska spelarna kan spela på en hög nivå när allt stämmer.

Mycket kring lagets offensiv kretsar kring Adela Sapovalivova som är en av världens största talanger och som stod för två mål i kvartsfinalen. 17-åringen håller redan hög klass på seniornivå och är juniorlandslagets kronjuvel, vilket hennes sju mål och totalt åtta poäng viskar om. Det är även på sin plats att lyfta fram lagkamraten Tereza Plosova som stundtals briljerat och som även hon gör bra ifrån sig även på seniornivå. 17-åringen vann VM-brons med landslaget redan förra säsongen och är en av de spelarna som Tjeckien hoppas mest på i framtiden – något som även gör henne till en given nyckelspelare i dagens match.

TJECKIENS VÄG TILL SEMIFINALEN

Finland – Tjeckien: 3-2
Tjeckien – Kanada: 1-8
Tyskland – Tjeckien: 1-6
Sverige – Tjeckien: 2-4

 

Matchen startar 15:00. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här