USA är tillbaka på hockeytronen. 

Spola tillbaka klockan ett år och besvikelsen var stor i USA. Man hade precis åkt ut ur U18-VM efter att överraskande förlorat semifinalen mot Sverige och segern i bronsmatchen mot Finland var därför en klen tröst. Misslyckandet ansågs vara stort och siktet ställdes in på revansch. Nu har man fått den.

I finalen mot Tjeckien klev amerikanskorna ut och visade att man ville föra kommandot, något man skulle lyckas med. I en väldigt lyckad första period tog man först ledningen efter tio minuters spel innan Haley Box kunde utöka till 2-0. I slutet av andra perioden skapade Tjeckien lite nerv via Adela Sapovalivovas reduceringsmål i powerplay men den här matchen tillhörde USA.

I tredje perioden kunde Kassidy Carmichael utöka till 3-1 för att sedan även sätta 4-1 i powerplay vilket i praktiken säkrade guldmedaljen till USA, innan Ava Thomas kunde spika slutresultatet till 5-1 i tom bur. USA är därmed världsmästare efter en övertygande insats i finalen och en imponerande insats sett till hur hela mästerskapet utspelade sig.

Höjdpunkter, USA – Tjeckien

MATCHFAKTA
USA – Tjeckien: 5-1 (2-0,0-1,3-0)
1-0 Maggie Scannell (Thomas, Boyle)
2-0 Haley Box (McGathey, Averill)
2-1 Adela Sapovalivova (Cabelova, Plosova)
3-1 Kassidy Carmichael (Boyle, Senecal)
4-1 Kassidy Carmichael (Thomas, Derrenbacher)
5-1 Ava Thomas
Skott: 39-20 (14-6,14-6,11-8)
Utvisningsminuter: 31-6
Publik: 1456 (Arena Zug)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.