Småkronorna har fått en flygande start på U18-VM. 

Kanada spåddes bli en tuff utmaning när Småkronorna under dagen klev in i U18-VM, men det visade sig bli något helt annat. Giganten från andra sidan Atlanten skapade visserligen en hel del chanser, men en tät svensk defensiv skulle bädda för ett gott resultat, och i offensiven gick det mesta blågul väg. Redan efter första perioden stod det hela 5-0 och tillslut skulle Sverige vinna matchen med hela 8-0 efter att backen Axel Sandin-Pellikka varit inblandad i fem av målen. Småkronorna har därmed fått en riktig drömstart på U18-VM, och något bra att bygga vidare på inför kvällens möte med Slovakien.

– Kanada är ett bra lag, men vi startade matchen starkt. Vi fick några fina mål och efter de två första fortsatte vi bara, sa backen Theo Lindstein till IIHF.com efter slutsignalen.

Höjdpunkter, Kanada – Sverige

Småkronornas match mot Slovakien startar 18:30 och kan följas HÄR

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.