Finland tycks ha repat sig efter förlusten mot Sverige.

Efter måndagens förlust på straffar mot Tre Kronor rapporterades det om ett dåligt humör i den finska truppen men idag fick man ta nya tag, då var det nämligen dags för match mot Ungern. Inledningsvis spelade hemmalaget på en tillräckligt bra nivå men man kunde ändå lämna första perioden bakom sig med hedern i behåll efter att Mikko Lehtonen gjort mål, assisterad av fixstjärnan Mikko Rantanen som skulle få en väldigt bra dag på jobbet.

I andra perioden utökade Kaapo Kakko till 2-0 innan Balazs Sebok reducerade, vilket gjorde att Ungern trots allt fortfarande hade chans att skapa en skräll inför den avslutande perioden. Väl där visade Finland sin klass, redan efter knappt en minuts spel utökade Atte Ohtamaa ledningen och även den här gången stod Rantanen för framspelningen. Ett par minuter senare fick Finland spela powerplay och väl där satte Teemu Hartikainen 1-4 samtidigt som Rantanen kunde noteras för sin tredje framspelning i matchen.

I och med målet var segern naturligtvis säkrad men de finska spelarna fortsatte att inrikta sig på offensiven i hopp om att göra marginalen ännu större och innan slutsignalen ljöd skulle man hunnit göra ytterligare tre mål vilket gjorde segersiffrorna till hela 7-1. Finland har därmed fortsatt tätkänning i Grupp A inför morgondagens match mot Österrike.

Ungern – Finland: 1-7 (0-1,1-1,0-5)
0-1 Mikko Lehtonen (Rantanen, Ohtamaa)
0-2 Kaapo Kakko (Armia, Suomela)
1-2 Balazs Sebok (Pozsgai, Galló)
1-3 Atte Ohtamaa (Rantanen)
1-4 Teemu Hartikainen (Rantanen, Lehtonen)
1-5 Kasperi Kapanen (Kakko, Suomela)
1-6 Waltteri Merela (Friman, Björninen)