Finlands chefstränare Jukka Jalonen har idag tagit ut truppen till ishockey-VM 2019. I truppen finner vi bland annat tre FM-silvermedaljörer, men ingen spelare från guldlaget HPK.

På fredag drar herrarnas världsmästerskap i ishockey igång och Finland möter favorittippade Kanada i den inledande matchen. Idag är det klart vilka finska spelare som får resa till Slovakien.

Sent på söndagskvällen publicerade Jukka Jalonen namnen på spelarna reser till VM. I truppen hittas tre nya namn: målvakten Veini Vehviläinen samt backarna Jani Hakanpää och Atte Ohtamaa.

Vi fick också bli varse om att Tony Sund, Eetu Laurikainen, Otto Leskinen, Juuso Vainio, Joonas Nättinen och Arttu Ruotsalainen ej kommer delta i mästerskapet.

– Samtliga spelare som deltog i lägret spelade bra i de förberedande matcherna, vilket gjorde valen ytterst svåra att göra, säger Jalonen i ett pressmeddelande från ishockeyförbundet.

Inga VM-pass är ännu stämplade, så NHL-förstärkningar kan fortfarande vara aktuella. Hela 18 spelare kan ändå göra VM-debut under turneringens gång.

– Vi är väldigt nöjda över det här laget, det känns bra att åka till VM. Det blev sju segrar av nio möjliga i de förberedande matcherna, så vi är på rätt väg, säger Jalonen.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Jesper är sportskribent här på vmishockey.se och har flera års erfarenhet från ishockey. Hans uppgift är att bevaka världsmästerskapet i ishockey på plats och skriva om händelser inför och under ishockey-VM 2022. Kontakt: jribacka @ bettercollective.com Telefonnummer: +46764155221 Adress: Holländargatan 27, 113 59 Stockholm, Sverige

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här