Damkronornas läge ser allt dystrare ut i Women’s Euro Hockey Tour.

Tidigare i veckan inledde Damkronorna säsongen på ett bra sätt genom att besegra Tyskland med hela 7-0, vilket höjde förväntningarna inför fortsättningen av turneringen som äger rum i Finland. Under gårdagen föll man dock mot Tjeckien (0-3) och i dagens möte mot värdnationen fick man återigen tufft motstånd.

Luleåstjärnan – spindeln i det finska nätet

I mötet med Tjeckien fick Damkronorna spendera mycket tid i egen zon, men man skapade många målchanser vilket gjorde effektiviteten till en nyckel i dagens match. Dessvärre hade de svenska spelarna förtvivlat svårt att etablera ett offensivt tryck mot det finska målet, istället var det lejonen från öst som styrde och ställde. Något som skulle ge utdelning.

Med mindre än minuten kvar av första perioden kunde Sanni Rantala ge Finland ledningen, framspelad av Noora Tulus och forwarden skulle ha en stor del i att det tillslut blev en seger för hemmalaget. En bit in i andra perioden kunde dock Damkronorna tända hoppet genom Kajsa Armborgs fina kvittering, men i den avslutande akten kom det ytterligare två mål och både gångerna stod Tulus för framspelningen. Finland vinner därmed med 3-1 i en match där man haft det mesta av spelet och där segersiffrorna förmodligen varit större om inte Ida Boman gjort en riktigt fin insats i det svenska målet.

– Det var roligt och tufft där ute, tråkigt att vi förlorar men jag tycker att vi gör en bra match, det hade kunnat gå åt båda hållen men i dag drog vi det korta strået, tyvärr, säger den svenska målskytten Kajsa Armborg till SVT.

Finland – Sverige: 3-1
1-0, Sanni Rantala (Tulus, Savolainen)
1-1, Kajsa Armborg (Olsson, Carlsson)
2-1, Ronja Savolainen (Tulus, Holopainen)
3-1, Viivi Vainikka (Tulus)

Dagens resultat gör att Damkronorna ligger fyra i tabellen, visserligen på samma poäng som tvåan Tjeckien men man har sämre målskillnad och dessutom en match mer spelad. Nästa match för svensk del spelas på lördag då Schweiz står för motståndet.