Inför Finland-Tyskland i Hockey-VM

Det är ingen större överraskning att dagens andra semifinal skulle innehålla två lag från Europa, men att det är just Finland och Tyskland är en smula oväntat. Vår granne i öst är ingen skräll eftersom de har spelat väldigt bra i hela turneringen och i kvartsfinalen mot Tjeckien visade laget på nytt att defensiven är nummer ett. Det verkar vara lejonens segerrecept såhär långt och kan mycket väl vara det även i dagens match.

Att Tyskland är i semifinal känns däremot mer oväntat, åtminstone enligt många av experterna. Vi här på VMishockey.se var dock tidigt ute och satte Tyskland som en möjlig outsider i mästerskapet och det får man nog i efterhand säga var helt rätt. Redan i gruppspelet visade laget sin potential genom att besegra Kanada och i kvartsfinalen mot Schweiz stod man på nytt för en väldigt fin insats där det tillslut blev seger på straffar efter att Marcel Noebels klivit fram när det behövdes som mest.

Mycket av förhandssnacket inför dagens match har handlat om två unga och lovande spelare, Finland Anton Lundell och Tysklands Moritz Seider. De båda spelarna har bjudit på flera fina insatser hittills i turneringen och expertkåren är överens om att vi kommer få se talangerna i Nordamerika till hösten. Seider känns mer eller mindre given i Detroit och Lundell borde ha en god chans att slå sig in i Florida.

TV-kanal & tid

Matchen startar 17:15 och sänds på SVT2 samt SVT play. Försnacket inleds 16:45.

Odds inför matchen

Rent traditionellt är Finland ett par nivåer bättre än Tyskland och det är något som spelbolagen tagit fasta på, Snabbare.com ger 1.71 vid finsk seger medan en Tysk vinst skulle ge 4.20 gånger pengarna. Riktigt så stor skillnad tycker vi inte att det har varit mellan lagen i VM.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här