Inför Ryssland-Kanada i Hockey-VM

Ikväll är det dags för VM:s hittills tyngsta möte när Ryssland tar sig an Kanada i kvartsfinalen. De båda lagen har haft väldigt olika inledningar på mästerskapet, det ryska laget har imponerat samtidigt som Kanada med nöd och näppe lyckades ta sig vidare till kvartsfinal.

I det ryska laget har det varit kollektivet som gjort jobbet men det har även funnits några spelare som gjort lite extra bra ifrån sig, bland annat Alexander Barabanov, som stod för fyra mål i gruppspelet. I lagets senaste match klev Dmitri Orlov och Vladimir Tarasenko in i truppen och det har gjort att Ryssland fått in extra spets till en redan bra trupp. Man har dessutom plockat in Sergei Bobrovski från Florida men den tvåfaldige Vezina Throphy-vinnaren är inte redo för spel till kvällens match.

Kanada har, trots sitt avancemang från gruppspelet varit en av turneringens största besvikelser och det var faktiskt mer tur än skicklighet som gjorde att man inte fick ta en tidig semester. Kollektivet har inte varit lika bra som hos Ryssland men Connor Brown har imponerat och ligger bland annat etta i turneringens assistliga. I övrigt finns det faktiskt inte så mycket positivt att lyfta fram, målvakten Darcy Kuemper har inte varit på den nivån som han vanligtvis håller och överlag finns det många spelare som behöver höja sig ett snäpp.

TV-kanal & tid

Matchen startar 19:15 och sänds på SVT2, försnacket inleds 18:45. Matchen spelas i Olympic Sport Centre i Riga.

Odds inför matchen

Rent traditionellt har Kanada varit favoriter i nästan alla sina matcher men så är det inte den här gången, de flesta spelbolagen sätter Ryssland som förhandsfavorit. Ett exempel på det hittar vi hos Snabbare.com som erbjuder 3.75 vid seger för Kanada medan vinst för det ryska laget skulle ge 1.80 gånger pengarna.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här