Tre Kronor stod för en stabil insats i veckans andra landskamp.

Efter förlängningsförlusten i gårdagens premiär mot Tjeckien hade Sverige en del press på sina axlar inför dagens match mot Schweiz. Tre Kronor skulle inleda på ett lovande sätt och man skapade tidigt flera fina lägen vilket blev en fingervisning om hur matchbilden skulle se ut. Efter knappt sju minuters spel drog Schweiz på sig matchens första utvisning och i det efterföljande powerplayspelet kunde Sverige ta ledningen genom Lucas Wallmark som därmed gjorde sitt andra mål i turneringen.

Ett uddlöst alpland

I andra perioden fortsatte Sverige på den inslagna vägen, man hade ett fast grepp om spelet och skapade bra lägen att utöka sin ledning men den rätta skärpan saknades i avsluten. Samtidigt ska man ge målvakten Sandro Aeschlimann beröm, han stod nämligen för en övertygande insats. Schweiz hade däremot svårt att få till ett ordnat spel i offensiven vilket gjorde att Jhonas Enroth inte direkt behövde slita ut sig i det svenska målet. Faktum är att Schweiz såg väldigt uddlöst ut, utan några som helst toppar eller spetsar i sitt spel.

Den svenska ledningen höll sig en bra bit in i tredje perioden men under andra halvan av densamma började Schweiz (äntligen – ur deras synvinkel) skapa några bra chanser att ordna en kvittering men det svenska försvaret kunde hantera situationen på ett bra sätt. Med fyra minuter kvar att spela kunde Marcus Sörensen utnyttja ett misstag av Schweiz backar och fint servera Oscar Lindberg som spika slutresultatet till 2-0, vilket gör att Tre Kronor satt sig i ett fint läge att kunna vinna sin tredje turnering den här säsongen.

MATCHFAKTA
Sverige – Schweiz:
1-0, Lucas Wallmark (Sörensen, J.Persson)
2-0, Oscar Lindberg (Sörensen)
Skott: 31-13 (10-5,9-2,12-6)
Utvisningsminuter: 8-10
Publik: 5477 (Malmö arena)

I dagens andra match visade Finland att man kan komma bli en svår motståndare för Sverige i morgondagens avslutande match, för mot Tjeckien stod laget för en riktigt bra insats. Redan efter en kvarts spel ledde man med 2-0 och två snabba mål av Arttu Ruotsalainen i början av andra perioden säkrade segern, när slutsignalen ljöd stod det hela 6-1 på resultattavlan vilket gör att Finland har chansen att vinna turneringen.