En oviss uppladdning inför de olympiska spelen öppnar upp för en doldis. 

Som vi tidigare rapporterat talar en hel del för att spelare från NHL ska få vara med i OS om ett par månader, men det finns fortfarande en risk att Tre Kronor (och de andra landslagen) bara får använda sig av spelare från andra ligor. Det problemet gör att förbundsledningen börjat göra en plan för dubbla lag, ett med NHL-spelare och ett med Europeiska spelare. Något som öppnar dörren för en doldis i sammanhanget.

Höstens hetaste målvakt

En av spelarna som kan börja drömma om att få spela OS hittar vi i ryska KHL, kontinentens bästa liga där många potentiella OS-spelare håller till. En av dem är målvakten Lars Johansson, som inlett säsongen på ett minst sagt övertygande sätt. 34-åringen från Avesta värvades till SKA St Petersburg i somras och har inlett grundserien med att hålla nollan i hela sex av nio matcher. Den noteringen gör honom till ligans främsta på positionen.

Johansson är inne på sin femte säsong i KHL och är en av ligans mest stabila målvakter när det kommer till att ha högst lägstanivå, dessförinnan gjorde han en bra säsong i farmarligan och 2013-16 var målvakten en av Frölundas nyckelspelare. Lägger man även in det faktum att han alltid gjort bra ifrån sig i landslaget så borde han vara ett bra alternativ inför OS. Frågan är bara – vill Johansson själv det?

Den rutinerade målvakten har inte varit med i landslaget sedan säsongen 19/20 och i vintras kunde han inte lämna sitt klubblag för att vara med i Beijer Hockey Games. Sedan blev Johansson inte uttagen i VM-truppen. På pappret är dock 34-åringen högaktuell för en Europeisk OS-trupp och håller formen i sig skulle han kanske även kunna vara en möjlig doldis i en trupp där NHL-spelare får vara med.

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här