Finland förstärker truppen inför VM. 

Precis som Sverige har Finland inlett sina förberedelser inför VM men man har fått en ganska tung start där flertalet tunga namn valt att tacka nej. Nu tycks det dock vända till en mer positiv trend för under lördagskvällen kom nyheten att man får förstärkning i form av stjärnan Mikael Granlund som nu kommer vara med i landslaget för första gången sedan våren 2022.

– Jag älskar att spela för Finland. Som barn var min största dröm att spela för det finska landslaget. Jag har alltid varit av den åsikten att om jag har chansen att åka så vill jag verkligen åka. Jag är frisk, jag spelade personligen en ganska bra säsong, min kropp känns bra och jag vill fortfarande spela. I tävlingar finns det alltid en chans att vinna något och spela spel med insatser. Jag älskar att spela för det finska landslaget, säger Granlund till NHL.com

En av de största stjärnorna

Att Granlund kommer till VM är väldigt goda nyheter för Finland eftersom han är en av landets största stjärnor och han är även en av de mest rutinerade. 32-åringen har nyligen avslutat sin tolfte NHL-säsong där han noterades för 60 poäng på 69 matcher vilket är hans näst bästa notering de senaste sex åren. Debuten i världens bästa ishockeyliga skedde redan 2012 och större delen av tiden har spenderats i Minnesota men inför säsongen flyttade han till västkusten där spel i San Jose väntade.

Det här blir långt ifrån första gången som Granlund visar att han ställer upp när landslaget ringer, redan för tretton år sedan gjorde forwarden sin VM-debut och vårens mästerskap blir hans åttonde i ordningen. För tio år sedan blev det brons i de olympiska spelen men de största framgångarna har kommit i VM där det blev guld både debuten 2011 samt elva år senare, då Granlund stod för elva poäng och var assisterande lagkapten.

NHL-spelaren får chansen inför VM

Förutom Granlund låter det finska ishockeyförbundet även meddela att man får förstärkning i form av Jesse Puljujärvi. Den 25-årige forwarden kommer att ansluta lagom till Euro Hockey Tour i Tjeckien vilket ger honom chansen att visa upp sig inför VM, dit en biljett inte är helt garanterad än. Puljujärvi gjorde sin debut i NHL säsongen 2016/17 men hade svårt att etablera sig i ligan vilket gjorde att han flyttade hem till Kärpät, men 2020 återvände han till Edmonton och sedan dess har det gått bättre.

Den här säsongen har spenderats i Pittsburghs organisation där forwarden noterats för nio poäng på tretton matcher i farmarligan men det har även blivit drygt tjugo matcher i NHL, vilket resulterat i fyra poäng. 25-åringen gjorde sin VM-debut 2017 och har sedan tidigare guld på både U18- samt JVM-nivå på sin meritlista.

MER INFÖR VM: Connor Bedard klar för Ishockey-VM 2024

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här