Kanada ser ut att skicka ett starkt lag till Ishockey-VM. 

I och med att grundserien är över i NHL finns det en mängd spelare som plötsligt har semester, men för vissa av dem finns det en chans att förlänga säsongen med ett världsmästerskap. Efter en hel del spekulationer ser det ut att vara helt bestämt att Kanada får in en fin förstärkning i form av supertalangen Connor Bedard som enligt TSN har bekräftat att han kommer att vara med i VM.

Supertalangen närmar sig VM?

Bedard kommer från en minst sagt händelserik första säsong i NHL där han tidigt visade sin potential innan en skada gjorde att 18-åringen missade en hel del matcher. Trots det lyckades supertalangen samla ihop imponerande 61 poäng på 69 matcher och det mesta talar för att han kommer bli utsedd till ligans främste rookie den här säsongen. På meritlistan finns sedan tidigare dubbla JVM-guld samt ett guld från U18-VM men det här blir första gången som forwarden är med i A-landslaget.

Chicagos guldklimp är utan tvekan en av världens största talanger och Kanada ser ut att åka till Tjeckien med ytterligare en lovande spelare i form av Macklin Celebrini. Enligt kanadensiska medier ska 17-åringen fått frågan om han vill vara med i mästerskapet och det verkar bli så att han tackar ja. Celebrini har varit en av collegeligans hetaste spelare den här säsongen och de flesta experter rankar forwarden som etta inför sommarens draft, mycket tack vare sina fina insatser i Kanadas olika juniorlandslag de senaste åren.

Succéspelaren till VM

Mycket av uppsnacket inför VM handlar om Sidney Crosbys vara eller icke vara men hittills har superstjärnan inte gett något definitivt besked kring om han kommer att ansluta till landslaget, däremot ser det ut som att man får offensiv kraft i form av Dylan Cozens som nyligen avslutat sin fjärde säsong i Buffalo. 23-åringen draftades som nummer sju sommaren 2019 och har snabbt etablerat sig som en av Sabres nyckelspelare, förra säsongen gjorde han 31 mål och i vinter noterades forwarden för 47 poäng på 79 matcher. Till skillnad från Bedard och Celebrini och Cozens varit med i VM tidigare, våren 2022 gjorde han stor succé med sju mål och hela tretton poäng vilket räckte till en delad tredjeplats i poängligan.

MER INFÖR VM: Joel Eriksson Ek öppnar för VM-spel

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här