Tre Kronor kan vara på väg att få en fin förstärkning till VM. 

De senaste dagarna har flertalet spelare, däribland Mikael Backlund och Jesper Bratt, aviserat att man inte kommer att åka till Tjeckien för att delta i årets VM med Tre Kronor men det har även kommit mer positiva besked. Stjärnbacken Rasmus Dahlin har tackat ja till VM-spel och det ser även ut som att André Burakovsky kommer att förstärka det svenska laget. Dessutom öppnar ytterligare en svensk dörren på glänt för ett deltagande i VM.

En av säsongens främsta

Det handlar om forwarden Joel Eriksson Ek som i en intervju efter säsongens slut berättar för nordamerikansk media att det skulle kunna bli spel i VM för 27-åringen från Karlstad.

– Jag vet inte riktigt än. Jag har inte fattat något beslut än men jag kanske åker och spelar VM. Men jag behöver några dagar för att landa först, säger stjärnspelaren till den samlade pressen.

27-åringen kan blicka tillbaka på sin bästa säsong hittills i karriären, han noterades för 64 poäng på 77 grundseriematcher och med sina 30 mål är Eriksson Ek den femte bästa svensken den här säsongen. Dessutom har han höjt sitt poängrekord med tre poäng, där det tidigare kom förra säsongen. Om värmlänningen, som spelat åtta säsonger i Minnesota, deltar i VM blir det hans andra mästerskap där debuten kom 2017 då det blev stor succé med ett VM-guld som resultat.

MER INFÖR VM: Norska stjärnan vill spela VM 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här