Tre Kronor drabbas av ett tungt avbräck. 

Efter att ha haft en hel del press på sig kunde Sverige ta en viktig och nödvändig seger mot Schweiz under tisdagskvällen, matchen slutade hela 7-0 och flera av lagets spelare imponerade. En av dessa var backen Nils Lundkvist som stod för ett mål och hela tre assist. I slutet av matchen skadade sig dock backen och nu står det klart att 20-åringen missar resten av VM.

– Efter undersökningar i dag står det tyvärr klart att Nils Lundkvists skada omöjliggör mer spel under VM. Han kommer att återvända hem till Sverige för mer undersökningar för att kunna säkerställa rätt behandling av skadan, säger lagläkaren Jonas Kalman i ett uttalande.

Lundkvist har imponerat i Luleå den här säsongen vilket resulterade i en VM-biljett och väl i Lettland har den unge backen fått en hel del förtroende, i gårdagens match bildade Lundkvist backpar med Henrik Tömmernes men nu får förbundskaptenen Johan Garpenlöv hitta en lämplig ersättare.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.