Hockeyfesten i Tjeckien fick det perfekta slutet. 

Inför VM drömde alla hockeyälskare i Tjeckien om ett VM-guld på hemmaplan och precis så blev det. Finalen mot Schweiz blev en tät historia men efter två mållösa perioder klev David Pastrnak fram och med sitt första mål i turneringen kunde stjärnan säkra VM-guldet. I slutsekunderna spikade David Kampf slutresultatet till 2-0 i tom bur vilket blev startskottet på en fest som skulle fortsätta hela kvällen och en bra bit in på natten.

– Jag försökte att inte svimma, jag skrek så högt så jag blev lite yr. Det var ett härligt ögonblick, en av de bästa hockeykänslorna jag haft i mitt liv. Det är väldigt speciellt, speciellt eftersom vi är här hemma och har hemmapubliken bakom oss som jublar hela matchen. Jag tror fortfarande inte att vi förstår hur mycket det betyder för oss alla, sa Radko Gudas till Viaplay efter slutsignalen.

Höjdpunkter, Tjeckien – Schweiz

MATCHFAKTA
Tjeckien – Schweiz: 2-0 (0-0,0-0,2-0)
1-0 David Pastrnak (Kundratek, Hajek)
2-0 David Kampf (Kubalik, Necas)
Skott: 31-32 (7-13,10-10,14-9)
Utvisningsminuter: 4-4
Publik: 17413 (02 Arena, Prag)

MER OM VM: Pastrnak hjälte när Tjeckien säkrade VM-guldet 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här