Juniorkronorna sattes på prov i nattens match mot Slovakien. 

Efter att ha inlett JVM på bästa sätt genom att besegra Ryssland var självförtroendet högt inför nattens möte mot Slovakien, men det skulle visa sig bli en långt ifrån enkel uppgift. Slovakien inledde matchen på ett bra sätt men drog på sig en tidig utvisning och då kunde juniorkronorna visa att formen i powerplay hållit i sig sedan premiären, Theodor Niederbach höll sig framme och satte ett dragskott i målvaktens ena kryss vilket var hans andra mål i mästerskapet. Slovakien skapade sedan några bra chanser men det blev inga fler mål i första perioden.

En dyrköpt seger

I andra perioden var det fortsatt Slovakien som skapade chanserna men Sverige som stod för effektiviteten, efter knappt sju minuters spel kunde Albert Sjöberg utöka ledningen med sitt första mål i mästerskapet och segern såg ut att vara nära. Inför tredje perioden fick man dock klara sig utan Daniel Torgersson som fick en smäll och några minuter in i tredje akten åkte juniorkronorna på nästa motgång – Leo Lööf fick ett matchstraff efter att ha tacklat slovaken Samuel Knazko.

Efter matchstraffet fick Slovakien chansen att sätta in en press mot det svenska målet men Jesper Wallstedt stod pall för allt, målvakten räddade samtliga 48 puckar som kom flygande mot honom och istället kunde juniorkronorna spika slutresultatet till 3-0 i tom bur genom Daniel Ljungman. Noterbart är att samma spelare gjorde mål på ett liknande sätt även mot Ryssland.

– Känslan från början var att vi ville spela med pucken för mycket. Vi var inte redo att göra de tuffa försvarsspelen vi gjorde igår. Vi blev bättre under matchen, men Slovakien hade övertaget, sa förbundskaptenen Tomas Montén till IIHF.com efter slutsignalen.

MATCHFAKTA
Sverige – Slovakien: 3-0 (1-0,1-0,1-0)
1-0, Theodor Niederbach (Eklund, Grans)
2-0, Albert Sjöberg (Nyström)
3-0, Daniel Ljungman (Stenman)
Skott: 27-48

Nästa match för juniorkronorna spelas natten till torsdag då USA står för motståndet. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här