Årets upplaga av Junior-VM är fyllt till bredden med lovande spelare att hålla ett extra öga på. 

Väntan har varit lång men imorgon inleds äntligen JVM i Kanada och precis som vanligt väntas det bli ett mästerskap där vissa spelare briljerar lite extra. VMishockey.se har tagit en titt på fem spelare som kan bli extra intressanta att hålla koll på under de kommande dagarna.

Matvei Michkov (Ryssland)

Det hör inte till ovanligheten av det är spelare från Nordamerika som snackas upp lite extra inför ett Junior-VM och så är det även den här gången, men även hos de andra lagen finns det lovande spelare som kan få sitt genombrott. Det gäller inte minst Matvei Michkov, som bara är sjutton år men som redan hunnit göra mål i det Ryska A-landslaget. Forwardstalangen har gjort flertalet fina matcher i KHL under inledningen av säsongen och spås bli en framtida NHL-spelare. Ska Ryssland lyckas i JVM måste Michkov vara på sitt bästa spelhumör.

Mason McTavish (Kanada)

Kanada ställer upp med ett högintressant lag där flertalet spelare redan hunnit debutera i världens bästa liga. Så är fallet för McTavish och 18-åringen spås bli en av mästerskapets främsta spelare. Den unge forwarden har gjort nio matcher i Anaheim under inledningen av säsongen men även hunnit med spel i både AHL och OHL – där det blivit fem mål på fyra matcher. Just målskyttet är en av talangens styrkor och det är ingen slump att han draftades så tidigt som nummer tre i somras.

William Eklund (Sverige)

På pappret är Sverige inte riktigt på samma nivå som Kanada eller USA men i Eklund har man åtminstone en spelare som skulle kunna slå sig in i båda lagen. Stockholmaren imponerade redan förra säsongen och var snubblande nära en plats i Tre Kronors VM-trupp, sedan draftades han av San José där det blivit nio matcher under hösten. Är numera tillbaka i Djurgården men kan mycket väl återvända till NHL innan säsongen är över. Måste vara på topp om juniorkronorna ska kunna ta medalj.

Luke Hughes (USA)

Kanada får ses som förhandsfavorit men det är USA som är regerande mästare och man åker därmed till JVM med höga mål även den här gången. Detta är till stor del eftersom man har en av världens mest lovande spelare i form av Luke Hughes, som fortfarande spelar collegehockey men som av allt att döma kommer vara i NHL nästa säsong – kanske rentav tidigare. Den skicklige backen kan på sikt bli lagkamrat med Alexander Holtz i New Jersey och draftades som nummer fyra i somras. Har hockeyn i blodet och kan mycket väl ta hem priset som mästerskapets bästa back.

Connor Bedard (Kanada)

Det finns flertalet relativt erfarna spelare i årets upplaga av JVM men det är en debutant som fått mest uppmärksamhet på förhand. De flesta som kan hockey är överens om att Connor Bedard är världens mest lovande 16-åring och han visade sin klass redan förra vintern då det blev U18 VM-guld efter att han gjort sju mål och totalt 14 poäng på sju spelade matcher. Gör succé i WHL och räkna med att varenda NHL-lag kommer bevaka centern de kommande dagarna.

Bubblare: Owen Power (Kanada), Jesper Wallstedt (Sverige), Dylan Guenther (Kanada), Brad Lambert (Finland), Sasha Pastujov (USA)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här