En av Sveriges största ishockeyspelare står inför en sommar fylld av frågetecken. 

Genom åren har det funnits några svenska ishockeyspelare som nått en väldigt hög nivå men som fått kämpa med sina skadebekymmer. Peter Forsberg är det mest kända exemplet men på senare tid har även Gabriel Landeskog haft en hel del skadeproblem och för Nicklas Bäckström har de senaste åren varit minst sagt motiga. Den gångna säsongen blev det bara åtta matcher i Washington och nu är det högst oklart hur framtiden ser ut för den meriterade forwarden.

– Jag tränar och försöker hålla igång, men kan inte åka skridskor som jag vill. Jag får köra lite åkning med sonen kanske i sommar, säger Bäckström till Gefle Dagblad.

En av de stora

Nicklas Bäckström ses, trots en tung säsong, som en av svensk hockeys största stjärnor och han har en imponerande meritlista. Redan som junior var han med och vann VM-guld i Riga 2006 och sedan väntade en flytt till NHL där han direkt slog sig in i Washington Capitals. Sedan dess har svensken varit en av lagets viktigaste spelare och han stod bland annat för 23 poäng under slutspelet när man vann Stanley Cup våren 2018. Dessutom har Bäckström vunnit ytterligare ett VM-guld (2017) och på meritlistan finns även ett olympiskt silver från 2014.

Tid för comeback på hemmaplan?

Samtidigt som Bäckström dragits med stora skadeproblem vilket bland annat inneburit en höftoperation har det ryktats kring hur framtiden ser ut för den svenska stjärnforwarden. 36-åringen sitter på ett kontrakt som gäller även över den kommande säsongen men det spekuleras även kring om han kan vara intresserad av att vända hem till Gävle för att sluta cirkeln i Brynäs. Något som Bäckström inte verkar stänga dörren för.

– Det är alltid hemma, men som jag sa så ligger hockeyn på is just nu och vi vet faktiskt inte riktigt hur det blir med allting. Såklart skulle det vara roligt att komma tillbaka hit där allting startade, men vi får se, säger Bäckström till Gefle Dagblad.

MER OM BÄCKSTRÖM: Bäckströms avsked?

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.