En spelare höjde lite extra på ögonbrynen när den senaste truppen till Tre Kronor utannonserades. 

De kommande veckorna blir Johan Garpenlövs sista som förbundskapten och innan det är dags för VM ska Tre Kronor bland annat hinna med ett dubbelmöte mot Norge. För ett par dagar sedan stod det klart vilka spelare som får åka med till Stavanger och det fanns en stor överraskning i truppen – Per Svensson. Den rutinerade backen med rötterna i Småland hade aldrig tidigare fått chansen i landslaget men får nu runda av säsongen med en efterlängtad debut.

– Det känns otroligt stort. Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger backen till VMishockey under söndagen.

“Jag ska göra mitt bästa”

Under en lång karriär där det bland annat krävdes flera säsonger i division 1 fick Svensson sitt genombrott i Almtuna, där blev det närmare 400 matcher (390 för att vara exakt) men våren 2020 väntade nya äventyr. Efter en kort tid nere i Schweiz visade Timrå intresse och redan sin första säsong i norr blev det succé – laget tog steget upp till SHL vilket gav den rutinerade backen chansen att äntligen få göra en säsong i landets högsta division.

– Jag tycker att det har gått bra, det är många skickliga spelare man möter. Samtidigt är ens medspelare bättre också. Vilket underlättar, säger Svensson som faktiskt gjorde SHL-debut redan säsongen 13/14 då det blev ett par inhopp i AIK.

Det blev ett dramatiskt slut på säsongen, hur ser du på er matchserie mot Djurgården? 
– Vi kom verkligen ihop som lag på slutet och på något sätt kändes det som att vi spelade helt utan press, sedan var det många i laget som spelade på sin toppnivå när det behövdes som mest.

Efter en tung säsong verkar Timrå göra något av en storsatsning, vad kan det betyda att få in en spelare som Anton Lander i laget? 
– Ja dem som har kommit hittills är alla riktigt bra spelare! Anton är en riktig bra ledare och en kille som hela tiden ger 100%.

Nu väntar som sagt var landslagsspel men det har varit en lång säsong, hur tycker du att kroppen känns? 
– Ja det är klart att det har varit en lång säsong med lite småskavanker men kroppen känns bra och huvudet har fått vila en vecka från hockey också så det känns bra men framförallt kul!

Att bli uttagen i Tre Kronor är ett bevis på att Johan Garpenlöv har haft koll på dig, får det här dig att våga drömma om att även få spela i VM?
– Ja det är väl så, vilket känns väldigt roligt! Drömma kan man alltid göra samtidigt är man realistiskt. VM är en bit bort och det finns väldigt många bra backar därute! Men jag ska göra mitt bästa så får vi se hur långt det räcker.

FAKTA: Per Svensson
Ålder: 33 år
Längd/Vikt: 192cm/88kg
Position: back
Moderklubb: Virserums SGF
Övriga klubbar i karriären: Oskarshamn, Gislaved, Nynäshamn, Wings, Almtuna, AIK, Kloten, Timrå
Statistik den här säsongen: 56 matcher, 16 poäng (6+10), 10 utvisningsminuter

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här