Kvartsfinalerna i U18-VM bjöd både på väntade resultat och skrällar.

Under gårdagens spelades kvartsfinalerna i U18-VM där åtta lag skulle bli fyra och det bjöds på många mål, flera väntade resultat men även något av en skräll. På förhand räknade de flesta med att Finland skulle ta sig vidare till semifinal (även om vi öppnade för en skräll) men Slovakien bjöd på bra motstånd och man skulle gå ifrån till 3-0 vilket verkligen satte press på det finska laget. Väl i tredje perioden kunde Finland reducera både en och två gånger men närmare än så kom man inte utan det blev Slovakien som tog sig vidare till semifinal. Mycket tack vare Dalibor Dvorský, AIK-spelaren stod för ett mål och noterades även för två assist vilket gör att han klättrar i turneringens poängliga.

I övrigt bjöds det på mer väntade resultat, USA stod för en stabil insats mot ett slutkört Tjeckien och Kanada hade inga större problem att besegra Schweiz. Den kvartsfinalen avgjordes i andra perioden där Kanada kunde gå från 1-1 till 6-1, tillslut vann man med 7-3 vilket säkrade en semifinalbiljett mot vinnaren i mötet mellan Sverige och Lettland.

Höjdpunkter, Finland – Slovakien

Höjdpunkter, USA – Tjeckien

Höjdpunkter, Kanada – Schweiz

På förhand spåddes Sveriges kvartsfinal mot Lettland bli en relativt enkel utmaning och man fick en väldigt bra start på matchen, redan efter fyra minuters spel kunde Noel Nordh sätta kvällens första mål och letterna kom inte närmare än en reducering till 1-3 en bit in i andra perioden. Otto Stenberg stod för två av målen i segern som tillslut blev så pass stor som 6-1 vilket gör att man är vidare till semifinal där Kanada kommer stå för motståndet. Senast lagen möttes var i premiären och då vann Småkronorna med 8-0 men sedan dess har Kanada vunnit fyra raka matcher.