Kanada gör sig redo för OS på ett annorlunda vis. 

Genom åren har det spelats många klassiska möten mellan Kanada och Tre Kronor men då har det oftast handlat om OS eller VM, vem minns inte OS-finalen i Lillehammer eller Sveriges uppvisning i OS-02 där man visade guldform redan i gruppspelet. Hur turneringen slutade behöver vi inte ta upp den här gången. Chansen finns att de båda länderna möts även i vinterns olympiska spel men de får faktiskt chansen att mäta krafterna mot varandra redan den här månaden, Kanada ska nämligen vara med i Channel One Cup som äger rum i Ryssland med start imorgon.

SHL-stjärnan får chansen

Under gårdagen presenterade det kanadensiska hockeyförbundet vilka spelare som får chansen att visa upp sig och i truppen hittar vi flera bekanta ansikten. Ett av dessa är forwarden Adam Tambellini vars fina inledning på säsongen i Rögle har imponerat tillräckligt mycket för att få åka med till Ryssland. 27-åringen kom till Sverige 2017 och efter en succéartad säsong i Modo värvades han till Rögle där det hittills blivit 66 poäng på 77 matcher.

Kanadas reservplan

De senaste åren har planen varit att spelare från NHL ska vara med i OS men ett ökande problem med Corona i ligan den senaste tiden har gjort att de olika hockeyförbunden måste tänka ut en reservplan. Därför blir turneringen i Moskva ett utmärkt och viktigt tillfälle för att testa spelare som håller till i Europa, där ett flertal dock har ett förflutet i världens bästa liga. I truppen som tagits ut finner vi ett flertal rutinerade spelare där Jordan Weal sticker ut lite extra. Forwarden har tidigare spelat i klubbar som Philadelphia och Montréal men flyttade till KHL och AK Bars Kazan inför säsongen, vilket resulterat i 23 poäng på 29 matcher.

I Kanadas trupp hittar vi även några spelare som tidigare spelat i SHL, däribland målvakten Justin Pogge och Mat Robinson som spelade i Timrå 2011-13. Den rutinerade backen flyttade till KHL redan 2013 och tog plats i OS-truppen 2018, något som talar för att han kan ligga bra till även den här gången. Avslutningsvis kan vi konstatera att Tambellini inte blir ensam från SHL, i truppen finns även Brynäs Chay Genoway, som även han var med i OS senast det begav sig.

KANDAS TRUPP TILL CHANNEL ONE CUP 
Målvakter 
Landon Bow (Kladno)
Eddie Pasquale (Lokomotiv Yaroslavl)
Justin Pogge (Köln)
Backar 
Jason Demers (klubblös)
Chay Genoway (Brynäs)
Mat Robinson (SKA St Petersburg)
John Gilmour (CSKA Moskva)
Trevor Murphy (Sibir Novosibirsk)
Alex Grant (Jokerit)
Reece Scarlett (Dinamo Riga)
Brandon Gormley (Dinamo Riga)
Forwards 
Taylor Beck (Dinamo Minsk)
Daniel Audette (Vityaz Podolsk)
Josh Currie (Metallurg Magnitogorsk)
Eric Fehr (klubblös)
Landon Ferraro (Köln)
Tyler Graovac (Dinamo Minsk)
Corban Knight (Avangard Omsk)
Cody Kunyk (Barys Nur-Sultan)
Eric O’Dell (Dynamo Moskva)
Philippe Maillet (Metallurg Magnitogorsk)
Ryan Spooner (Avtomobilist Jekaterinburg)
Ben Street (EHC München)
Jordan Weal (AK Bars Kazan)
Adam Tambellini (Rögle)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här