USA fortsätter att rada upp segrar i ishockey-VM.

För varje dag som går ökar spänningen i de båda grupperna under VM och för svensk del ser det ut att kunna bli några intressanta matcher som väntar när kampen om förstaplatsen hårdnar. Mycket talar för att allt kommer avgöras i sista omgången då Tre Kronor tar sig an ett USA som visat att man blir att räkna med i årets VM, idag tog laget sin fjärde raka segern när man lyckades göra processen kort i mötet med Österrike.

Det stod visserligen 0-0 efter första perioden men en bit in i andra perioden kunde Rocco Grimaldi sätta ledningsmålet, man hade dock lite svårt att få utdelning på sina chanser och nästa mål kom genom Thomas Raffl som kunde kvittera och hålla liv i spänningen. Innan perioden var över skulle USA emellertid återta ledningen och efter pausvilan gjorde amerikanerna ytterligare två mål vilket säkrade lagets fjärde raka seger. Noterbart i den här matchen är att det bara var Österrike som lyckades ta vara på ett powerplay, men man lyckades även med bedriften att missa en straff vilket grusade chanserna till en skräll.

USA gör ingen historiskt stark insats i dagens match men man har ett par nivåer bättre än Österrike och det räcker för att säkra tre nya poäng. Poäng som gör att förväntningarna höjs ytterligare och kan man fortsätta vinna matcher så kommer publiken hemma i USA snart kräva en medalj.