Tre Kronor laddar om efter ett misslyckat OS.

Stundtals såg det riktigt lovande ut när Tre Kronor spelade i de olympiska spelen, men efter en tung förlust på straffar i semifinalen mot det ryska laget föll man ihop som ett korthus i bronsmötet mot Slovakien.

Efter nederlaget har det mesta handlat om att slicka såren, men nu börjar arbetet inför vårens VM i Finland sakta men säkert rulla igång. De flesta är överens om att spelare från NHL stärker Sveriges chanser i mästerskapet och de senaste dagarna har spekulationerna startat kring vilka spelare som kan tänkas bli aktuella.

Stjärnan aktuell för VM

Det återstår fortfarande flera veckor av NHL:s grundserie men vissa lag ligger i farozonen att missa slutspelet och ingen mindre än Erik Karlsson har annonserat att han är intresserad av att spela i VM om hans San José skulle missa slutspelet.

– Så länge kroppen känns bra och allt annat känns bra, så är jag väldigt sugen att spela i landslaget igen. Ett av det som motiverade mig mest inför säsongen var att spela OS, sedan när det inte gick så sög det ganska mycket faktiskt. Det är mycket som ska till för att det ska lösa sig, men jag är hoppfull. Det är mycket som ska falla på plats för att man ska kunna lämna i tre-fyra veckor, speciellt när man har spelat i åtta månader och varit borta, säger stjärnbacken till Viaplay hockey.

Karlsson hade en relativt tung säsong 20/21 men i vinter har det gått betydligt för 31-åringen, med sina 31 poäng ligger han tvåa i lagets poängliga för backar vilket är imponerande med tanke på att han spelat betydligt färre matcher (41) än kollegan Brent Burns som noterats för 41 poäng – han har nämligen spelat hela 64 matcher.

I helgen ska VMishockey ta en titt på vilka svenska spelare som kan vara aktuella för VM. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här