Tre Kronor lämnar Ishockey-VM med en medalj. 

Inför årets VM var siktet inställt på ett guld men den tunga förlusten mot Tjeckien i semifinalen gjorde att Tre Kronor istället fick spela om bronset. Motståndare blev Kanada och det blev en stundtals väldigt tät och jämn match mellan två lag som absolut inte ville lämna mästerskapet utan medalj. Marginalerna var små men i tredje perioden kunde Tre Kronor göra tre mål där Marcus Johanssons sjätte mål i turneringen betydde 4-2 vilket även blev slutresultatet. Tre Kronor vinner därmed sin första medalj sedan VM-guldet 2018.

– Det var en tuff match. Jag tror att många av killarna var väldigt trötta. Det är en lång turnering, men vi hade ett bra snack på hotellet förra kvällen och det är alltid roligt att spela mot Kanada. Vi ville verkligen vinna, och det är allt som räknas, sa André Burakovsky till IIHF.com efter slutsignalen.

Höjdpunkter, Sverige – Kanada

 

MER OM VM: Stjärnan klev fram när Tjeckien säkrade VM-guldet 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här