Idag skulle Ishockey-VM 2021:s framtid avgöras. Men efter att det internationella ishockeyförbundets president René Fasel testats positivt för covid-19 skjuts mötet med Belarus president Alexandr Lukasjenko upp. 

Hockey-VM 2021 är planerat att arrangeras i Riga i Lettland och Minsk i Belarus, men den senaste tiden har dock röster höjts för att ta ifrån Belarus värdskapet med tanke på den politiska situationen i landet.

Bland annat har flera politiker och idrottsmän skrivit på en namninsamling för att IIHF ska agera och lyfta bort Belarus som värd. Samtidigt har det ryktats om att mästerskapet ska flyttas till Ryssland, men ännu har ingen beslut tagits.

På tisdagen skulle det internationella ishockeyförbundets president René Fasel träffa Belarus president Alexandr Lukasjenko i ett möte för att diskutera mästerskapets framtid. Det mötet har nu tvingats skjutas upp, på grund av att presidenten René Fasel testats positivt för covid-19.

Både Fasél och generalsekreteraren Horst Lichtner har drabbats av  covid-19, rapportera IIHF på sin hemsida. 

Fasél och Lichtner har redan satts i karantän och meddelar att de mår bra. Inom kort planerar de för ett ny datum för mötet med Lukasjenko.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Journalist Mattias är en journalist med inriktning på ishockey som har flera års erfarenhet av bevakning och journalistik inom sporten. På uppdrag från Hockeynews.se som är en av Sveriges största webbtidningar inom ishockey så har han skrivit många läsvärda artiklar och reportage. Mattias har bevakade dessutom den senaste upplagan av Ishockey-VM på plats där han intervjuade spelare och supportrar. Kontakt: [email protected]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här