Tre Kronor inleder matchdagen mot Tjeckien med dystra besked.

Efter gårdagens premiärvinst mot Österrike talade förbundskaptenen Johan Garpenlöv om att det fanns förhoppningar om förstärkningar från NHL, men tidigt imorse kom beskedet om att en eventuell spelare tackar nej till att ansluta till VM-laget. Det handlar om stjärnbacken Hampus Lindholm som istället behöver tid för rehabilitering och återhämtning.

– Jag drog på mig en ledbandsskada före slutspelet, så jag får se till att rehabilitera och fixa till den inför nästa säsong, säger Lindholm till Expressen.

Tidigare guldhjälte

Att få ett “tack men nej tack” från Lindholm är förmodligen en tung smäll för Garpenlöv, Lindholm är en av landets mest profilerade backar i världens bästa liga och var dessutom tänkt att vara med i OS-laget om man kunnat använda sig av spelare från NHL. 28-åringen från Helsingborg har i övrigt gjort en bra säsong där det blev totalt 27 poäng i grundserien, varav tio efter flytten till Boston.

Bland meriterna hittar vi närmare 600 matcher i NHL och ett U18-VM silver från 2012, men kronan på verket är utan tvekan VM-guldet 2018 där Lindholm hade en nyckelroll och stod för sex poäng på tio matcher.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här