Tre Kronors VM-lag börjar ta form. 

Just nu är vi inne i en händelserik period på säsongen där slutspelet i SHL närmar sig sitt slut och där NHL:s dito precis inletts. Vissa lag har inte lyckats motsvara sina egna förväntningar på sig själva vilket gör att spelare har alternativet att antingen gå till en tidig semester eller hjälpa sitt landslag i VM – om man får frågan naturligtvis. Under förra veckan inleddes Tre Kronors VM-bygge och dagen innan den tredje landskampen mot Finland har man gått ut med att ytterligare en NHL-spelare är klar för VM. Tidigare har stjärnbacken Rasmus Dahlin gått ut med att han kommer till Tjeckien och nu står det klart att även lagkamraten Victor Olofsson förlänger säsongen med VM-spel.

En debut med mersmak

Olofsson fick sitt genombrott på svensk is med Frölunda där han bland annat vann Champions Hockey League 2017 innan det ett år senare blev en flytt över till andra sidan Atlanten där spel i Buffalos organisation väntade. Efter en säsong med mycket spel i farmarligan tog Olofsson en ordinarie plats i NHL och som bäst har han noterats för 49 poäng i grundserien. I vintras gick det lite tyngre för både svensken och Buffalo men 28-åringen kommer ändå till VM med ett gott självförtroendet efter att ha lyckats bra i sitt senaste mästerskap 2021, där han stod för tre mål och totalt fyra poäng på sju matcher.

Under dagen presenterade Tre Kronor Rasmus Dahlin och Olofsson som de två första förstärkningarna från NHL men sedan tidigare har både Joel Eriksson Ek och André Burakovsky gett besked om att de kommer delta i VM – det återstår att se när landslaget går ut med det officiellt.

FAKTA: Victor Olofsson 
Ålder: 28 år
Position: forward
Moderklubb: Modo HK
Statistik den här säsongen: 51 matcher, 15 poäng (7+8), 4 utvisningsminuter – Buffalo, NHL
Statistik i NHL: 314 matcher, 182 poäng (90+92), 28 utvisningsminuter
Landskamper: 18 A

MER INFÖR VM: Joel Eriksson Ek klar för VM 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här