En av SHL:s främsta spelare vänder blicken österut. 

Gör man en bra säsong i SHL så väcks automatiskt intresse kring en och så är fallet även för Emil Pettersson. Forwarden hjälpte Växjö till SM-guldet och nu står det klart att 27-åringen lämnar både klubben och SHL för spel i den ryska proffsligan KHL. Det är storklubben Spartak Moskva som skrivit kontrakt med Pettersson, vilket gör att han ger sig ut på sitt första utlandsäventyr sedan 2019.

– Emil kan hantera spelandet av truppen i majoritet, och vi hoppas att tränarpersonalen effektivt kommer att kunna använda sin skicklighet och höga hockeyintelligens i alla spelsituationer, säger Spartaks sportchef Roman Belyaev till klubbens hemsida.

STARK SÄSONG

Pettersson kommer från en väldigt stark säsong i Växjö som inleddes med fina 48 poäng i grundserien innan det blev sju poäng i slutspelet där Lakers tillslut lyckades besegra Rögle i finalserien. Under säsongens gång blev det även sex matcher i Tre Kronor vilket får göra att 20/21 går till historiens som forwardens bästa säsong. Hittills.

KURIOSA: Tre stjärnor som spelar i Spartak Moskva 
1) Jori Lehterä – Rutinerad center som tog hem den interna poängligan den gångna säsongen. Har drygt 300 NHL-matcher på meritlistan och har tagit medalj i både OS och VM.
2) Sergei Shirokov – Målfarlig forward (smällde in 22 mål i vintras) som har en imponerande meritlista. Var med och vann OS-Guld 2018 och har även dubbla VM-guld, dessutom blev det seger i KHL säsongen 16/17.
3) Oscar Dansk – Intressant nyförvärv som klubben hoppas mycket på. Kommer senast från spel i Vegas Golden Knights där han mestadels fått spendera tid i klubbens farmarlag, men det blev även sex matcher i NHL.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här